Emil Balić

Pogledajte spot za pjesmu 'Bloody Mary' grupe 'Monitors' čiji lider je Bosanac

Glazbeni trojac, koji polako osvaja europsku scenu
Kultura / Glazba | 24. 04. 2020. u 13:47 Bljesak.info
Monitors - Bloody Mary

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Electro punk grupa ''Monitors'' basiste Emila Balića, Bišćanina s adresom u Parizu, danas je objavila novi singl ''Bloody Mary''. Pjesmu prati video nastao na tri različita kraja Evrope, u Bosni, Liverpoolu i Parizu.

Glazbeni trojac, koji polako osvaja europsku scenu, a prepoznatljiv je po eksperimentiranju sa različitim glazbenim stilovima, inspiraciju za ''Bloody Mary'' je pronašao u filmskom klasiku ''Loš poručnik'' (''Bad Lieutenant'') reditelja Abela Ferrera iz 1992. godine, u kojem je prikazan lik policajca koji je iskvaren i nemilosrdan, ogrezao u korupciji, narkomaniji i nemoralu.

- U našoj priči sve se događa iz kuta viđenja jedne žene koja kroz život ide bijesom. Ona je jaka, ali opet puna kontradiktornosti, sumnji, nesigurnosti... To je lik žene koja u sebi istovremeno nosi pobunu, stremljenje ka slobodi, a koja je atipična kao što su bile žene poput Marlene Dietrich i Louise Books, ili njemačka pjesnikinja i novinarka Sylvia Von Harden. Ovu pjesmu smo posvetili svim bićima koja su marginalizirana, koja se bore sa svojim osobnim demonima i koja su rastrgana unutarnjim borbama'', govori Emil Balić te dodaje da je na atmosferu pjesme najviše utjecala trenutna situacija vezana za planetarnu izolaciju.

Balić i njegove kolege iz benda- vokal Chris Remick i bubnjar Feodor Trotta brzo su se prilagodili novonastaloj situaciji, a karantena im se, kako iskreno govori, čak počela dopadati.

- Valjda iz razloga što se čovjek prilagodi i navikne skoro na sve, a vrijeme učini svoje. Sviđa nam se i to povlačenje u sebe. Čovjek treba sve okrenuti u svoju korist. Trenutno razmišljam da smo se ipak svi pretvorili u jednu "mlitavu masu", pa se pitam na šta ćemo ličiti kad izađemo na svjetlo dana. Hoćemo li se lako odviknuti od gledanja filmova, igranja video igara...'', pita se Balić.

Foto: PR / Bloody Mary grupe Monitors
Kopirati
Drag cursor here to close