Remix

Pjesma dana: Ocean Život bez tebe

Radi se o ponovnom remixu izvrsnog singla grupe Ocean čiji je video spot na hrvatskim glazbenim televizijama bio zabranjen zbog optužbi za eksplicitnu erotiku
Kultura / Glazba | 06. 02. 2019. u 08:05 Bljesak.info
Ocean - ŽIVOT BEZ TEBE

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Objavljen je novi remix pjesme  "Život bez tebe". Radi se o ponovnom remixu izvrsnog singla čiji je video spot na hrvatskim glazbenim televizijama bio zabranjen zbog optužbi za eksplicitnu erotiku i sex u troje, što je naravno bila totalna laž i nepotrebno pretjerivanje u hrvatskom stilu...

Spot je sniman na lokacijama Dioklecijanove palače u Splitu u režiji Matka Petrića (Neno Belan, Oliver Dragojević, Gibonni...). Glavna uloga povjerena je poznatom splitskom glumcu Slavku Sobinu.  

Zbog zabrane prikazivanja službenog video spota grupa je 2015. godine prestala sa medijskom promocijom ovog singla i povukla ga iz daljnjeg radijskog emitiranja.

U rujnu 2018. grupa donosi odluku o novom studijskom remixu ovog singla i za taj posao angažira POWERSOUND studio u New Yorku svjetski poznatog producenta i skladatelja Phila Andersona.

Bend je sa ponovnom aktivacijom i remixom ovog singla htio i potpuno novu priču pa su na  pjesmi ponovno snimljene sve instrumentalne i vokalne dionice. Na bubnju tako u svom stilu "razvaljuje" jedan od najboljih hrvatskih studijskih i koncertnih bubnjara tzv robo-drumer Jan Ivelić - Pele, na basu predator Josip Žaja, na saxofonu lumen Siniša Kovačić - Kemija, gitarama zvuk precizno puni splitski fusion jazzer Miro Alduk.

Snažne i suverene vokalne dionice otpjevala je pjevačica i prima violinistica splitskog HNK Marica Vilibić, zasigurno trenutno jedan od najmoćnijih i najzanimljivijih ženskih vokala u Hrvatskoj.

Ocean će svoj dugoočekivani album predstaviti i promovirati serijom koncerata diljem Hrvatske. U grupi su sigurni da će kvalitetom singlova ovaj album sa punim pravom konkurirati za pop album godine na PORINU 2019. godine koji se održava u Splitu.  

Ovom bendu će nakon višegodišnjeg autorskog rada i studijskog snimanja tijekom mjeseca veljače ili ožujka izaći album koji je već kroz svoje zapažene singlove poput KAD ME POGLEDAŠ, FIBRE, KORAK DO SNA, VOODOOTOY, TAJNA i mnogih drugih pokupio priznanja i pohvale kako kritike tako i struke (Dubravko Jagatić, Hrvoje Horvat, Nikša Bratoš... ).

Album će se naći u distribuciji i prodaji na luksuznom duplom CD boxu kao prvo diskografsko izdanje splitskog izdavača "Mosquito records", a kroz veljaču grupa će ga promovirati isključivo novim singlovima ŽIVOT BEZ TEBE, PREVARA (mix Sefi Carmel, London), DAJ DA OSJETIM NA TREN (Pete Dowset, London) SVE ŠTO VOLIM TVOJE OČI ČUVAJU (Phil Anderson, New York).

Album će biti dostupan na svim digitalnim platformama (itunes, google play, spotify, deezer, cd baby...) kao i u prodaji u svim  CD shopovima i trgovinama Hrvatskih i regionalnih diskografa i izdavača.   

Kopirati
Drag cursor here to close