Kreševo

Ove nedjelje četvrti Susret zborova u predivnom bosanskom gradu

U Kreševu će se ove nedjelje održati četvrti Susret zborova.
Kultura / Glazba | 11. 11. 2017. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 12. studenog 2017. godine u Kreševu, u organizaciji UHAKUD u BiH i HKD ''Napredak'' podružnica Kreševo održat će se četvrti Susret zborova.
 
Program će službeno započeti sa svečanom sv. Misom u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu, a u 13 sati uslijedit će nastup zborova u Napretkovom domu.

Na četvrtom Susretu zborova nastupit će osam skupina:
1. Zbor mladih ''Mir'' – Mostar
2. Vokalna skupina Arabella – Rama
3. Mješoviti zbor ''Dobri Pastir” – Mostar
4. Paulus - Župa Rotimlja – Stolac
5. Mješoviti zbor HKD Napredak – Kreševo
6. Mješovita pjevačka skupina ''Lampoši'' – Travnik
7. Ženski vokalni ansambl HKD Napredak – Bugojno
8. Etno skupina ''Čuvarice'' – Rama  

Nakon službenog dijela progama svi izvođači imat će zajednički domjenak, a voditelji zborova sudjelovat će u radu okruglog stola.

Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim pros-torima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana.

Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

Kopirati
Drag cursor here to close