"Power Up"

Ovaj album je kao iznenadni dar od pomalo zaboravljenih rođaka

Odmah se nameće zaključak da bi AC/DC-ovci i za 100 godina isto svirali kao što su to činili 80-tin ili 2000-tih. To je taj AC/DC zvuk, rifovi i gitarske solo dionice koje pripadaju u njihovu glazbenu škrinju.
Kultura / Glazba | 16. 11. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: AC/DC - Realize (Official Audio)

Dugoiščekivani album “Power Up” kultne grupe AC/DC je i službeno pušten među publiku. Ovo je njihov sedamnaesti studijski album i njihovo prvo izdanje u posljednjih 6 godina.

Već s krajem ljeta AC/DC je puštao hintove o mogućem ponovnom okupljanju, a u listopadu su objavili niz “PWR UP” najava putem društvenih mreža, oglasa u novinama i velikih plakata.

“Power Up” označava povratak Briana Johnsona, Phila Rudda i Cliffa Williamsa i Angusa Younga. Gitarist Stevie Young zaokružuje postavu zamjenjujući pokojnog Malcolma Younga, čija je ostavština i ovaj album.

Na pogrebu Malcolma članovi AC/DC-a ponovno su se ujedinili, što je dovelo do konačnog ponovnog okupljanja i stvaranja albuma “Power Up”.

“To mu je odavanje priznanja baš kao što je “Back in Black” bilo priznanje Bonu Scottu”, rekao je Angus u intervjuu za Rolling Stone. 

Video: AC/DC - Shot In The Dark (Official Video)

Angus je prebirao po neiskorištenom materijalu kojeg je skladao skupa s Malcolmom, prenamjenjujući ideje koje su uz pomoć Johnsona, Rudda i Williamsa napokon urodile plodom na novom izdanju. Prvi singl s albuma “Shot in the Dark” izašao je krajem mjeseca listopada.

“Malcolm mi je rekao: “Zasad ćemo ostaviti pjesme ovakve kakve jesu. Ako nastavimo, pretjerat ćemo.” To mi ostalo utisnuto u pamćenju. Kad sam ih ponovno prošao i preslušao, rekao sam si: “Novi prioritet u životu mi je da ove pjesme budu objavljene”, izjavio je Angus.

Kad se slušaju pjesme s novog albuma, odmah se nameće zaključak da bi AC/DC-ovci i za 100 godina isto svirali kao što su to činili 80-tin ili 2000-tih. To je taj AC/DC zvuk, rifovi i gitarske solo dionice koje pripadaju u njihovu glazbenu škrinju.

Tu se i 'starina' Brian Johnson (73) i njegovo jedinstveno pjevanje, tako da Axl Rose do daljnjega ipak neće ući u studio s kultnom australijskom grupom, a na koncertima je pokazao kako bi to bilo posve zasluženo. 

Video: AC/DC - Code Red (Official Audio)

Sa svoje 73 godine Johnson i dalje zvuči kao moćna rock mašina, a u pjesmi "Realize" (pozdravlja vas "Thunderstruck" :)) sadržano je sve ono što AC/DC predstavlja više od 40 godina.

Ako njihovom najnovijem ostvarenju treba tražiti neke slabe strane, onda je to prije svega 'slabljenje' energije na dijelovima ovog albuma, pomalo ziheraški pristup u nekim pjesmama ("Shot In The Dark" primjerice, a posebno "No Man’s Land").

Na sreću, stvari dovode na prava mjesta pjesme „Money Shot“ i „Code Red“.

Ako će netko cjepidlačiti i zaključiti kako bi svijet preživio bez ovog albuma grupe AC/DC, mora priznati da su istinski zaljubljenici benda ovim ostvarenjem nagrađeni kao kad stigne iznenadni dar od zaboravljenih rođaka. 

Video: AC/DC - Money Shot (Official Audio)
Kopirati
Drag cursor here to close