Prijavite se

Otvoren natječaj za nagradu 'Milan Mladenović 2020'

Nagrada se dodjeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. rujna, za glazbeno djelo sa riječima, od izuzetne umjetničke vrijednosti.
Kultura / Glazba | 01. 06. 2020. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od danas, 1. lipnja, otvoren je natječaj za 'Nagradu Milan Mladenović' koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića.
Natječaj će biti otvoren do 30. lipnja ove godine a dobitnika druge po redu nagrade odabrat će žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Svi detalji o pravilima dodjele nagrade i natječaju nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com

• Pravo da se natječu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa glazbenim djelom sa riječima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

• Djela koja se natječu za nagradu treba da budu objavljena između 30.06.2019. godine i 30.06.2020. godine. Objavljenim djelima će se smatrati ona koja su od strane autora ili druge osobe s njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dvijee platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

• Prijave djela za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com, između 01. i 30.06.2020.

• Novčani iznos nagrade je 2000 eura.

• Ukoliko žiri ocijeni da nema prijavljenih djela sa vrijednostima koje podrazumijeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodijeliti.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče glazbeno stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Nagrada se dodjeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. rujna, za glazbeno djelo sa riječima, od izuzetne umjetničke vrijednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Kopirati
Drag cursor here to close