16. po redu

Dobra glazba privukla mnogobrojne posjetitelje: Otvoren Mostar Blues & Rock Festival

Otvoren je 16. Mostar Blues & Rock Festival.
Kultura / Glazba | 20. 07. 2018. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesti po redu Mostar Blues & Rock Festival otvoren je sinoć na Sportskom centru Kantarevac u Mostaru. 

Foto: Bljesak.info / Mostar Blues & Rock Festival 

''Drago mi je da vidim kako festival raste svake godine i domaćin je u velikom broju talentiranih glazbenika iz Hrvatske, Srbije, Njemačke, Ujenidinjegog kraljevstva, SAD-a i našeg dragog partnera Mostar Rock Schoola iz BiH'', rekao je William Ozkaptan, šef ureda OSCE-a u Mostaru prilikom otvorenja festivala.

Rekao je kako je ovogodišnji moto festivala je svirka za mir i ljubav.

Foto: Bljesak.info / Nastup grupe Henrik Freischlader 

''Glazba povezuje ljude i promovira kulturno uvažavanje, razumijevanje i toleranciju, glazba je univerzalni jezik koji prelazi granice i gradi mostove između kultura i društava. Glazba je dragocjeno sredstvo koje spaja mlade ljude kao što je Mostar Rock School, a nadamo se i jednog dana u glazbenoj školi u Mostaru'', rekao je Ozkaptan. 

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić se zahvalio organizatorima, te veleposlanstvima koji su podržali projekt. Posjetiteljima je poželio dobru zabavu i ugodno druženje.

''Grad Mostar želi biti europska prijestolnica kulture 2024. godine i mi činimo sa svoje strane sve da podignemo razinu svih dosadašnjih kulturnih programa koje Grad Mostar ima, a i da u uvedemo nove i to sam siguran da ćemo uspjeti uz vašu pomoć'', rekao je Bešlić.

Foto: Bljesak.info / Ljubo Bešlić


Prve večeri Festivala nastupili su Henrik Freischlader (DE), Lucky Peterson & The Organization ft. Tamara Tramell (USA) te Goran Bare i Majke (CRO). 

Foto: Bljesak.info / Goran Bare


 Druge festivalske večeri nastupit će Mostar Rock School (BiH), Zona B (SRB), Todd Sharpville Band (UK) i Električni orgazam (SRB). 

Cijena dnevne festivalske ulaznice je 15 KM.

Foto: Bljesak.info / Dobra atmosfera
Kopirati
Drag cursor here to close