Zadužbina

Osnovana nagrada Milana Mladenovića

Nagrada Milana Mladenovića dodeljivaće se svake godine na dan Milanovog rođenja, (21. rujna), za glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti.
Kultura / Glazba | 12. 04. 2019. u 15:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije povodom početka rada Zadužbine Milana Mladenovića, koja je održana 12. travnja u Beogradu, najavljeno je da će Zadužbina dodjeljivati regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog glazbenika, pjesnika i skladatelja, i vođe kultnog benda Ekatarina Velika.

Govoreći o razlozima osnivanja Zadužbine Milana Mladenovića, članovi Upravnog odbora Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović-Miško Plavi i odvjetnik Nenad Milovanović objasnili su da je Zadužbina osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Zadužbina je osnovana s namjerom da se autorska i osobna zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao cjelina i da se namijeni za kulturne i humanitarne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih djela i podstiče umjetničko stvaralaštvo dodjeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Nagrada Milana Mladenovića dodeljivaće se svake godine na dan Milanovog rođenja, (21. rujna), za glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 EUR.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo da konkuriraju za nju imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslavenskih republika, za djelo objavljeno između 30. lipnja prethodne godine i 30. lipnja tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja.

Prijedloge djela koja konkuriraju za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Rok za prijave je otvoren od 15. travnja pa do 30. lipnja preko internetske stranice Zadužbine Milana Mladenovića.

Članovi prvog žirija za dodjelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Na konferenciji za medije je također najavljeno da će do kraja godine Zadužbina objaviti i re-izdanje albuma ‘Angel’s Breath’ (1994) koji je Milan snimio s Mitrom Subotićem Subom u Brazilu, kao i re-izdanje kompilacije ‘Kao da je bilo nekad’ (2002) na kome su poznati glazbenici interpretirali pjesme EKV-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close