Pod okriljem Napretka

Osnovan Jazz kvartet Birdland u Ljubuškom

Već se može najaviti i njihov nastup u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru, 25. ožujka 2021.
Kultura / Glazba | 15. 03. 2021. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Napretkove podružnice u Ljubuškom osnovan je jazz kvartet Birdland.

Četvero radnih kolega, prijatelja i ljubitelja jazza neformalno su se okupili i počeli svirati za vrijeme pandemije koronavirusa u ljeto 2020. u prostorijama Glazbene škole u Ljubuškom. To ljeto nastupili su s jazz repertoarom na nekoliko lokalnih intimnijih događaja na području Ljubuškog, pod otvorenim nebom.

Na tradicionalnom druženju za Badnji dan 2020. godine, kad je za građane priređen bakalar na gradskom Trgu,blagdanskom ozračju pridonijeli su izvodeći svjetski poznate božićne jazz standarde i obrade velikih božićnih hitova.

Koncem siječnja 2021.god., ljubuški 'Napredak' predlaže nastavak suradnje uz podizanje priče na višu razinu osnivanjem Napretkovog Jazz kvarteta. Članovi prijedlog dočekuju i prihvaćaju s oduševljenjem te počinju s probama pod okriljem Napretka i pod imenom Jazz kvartet Birdland.

Također, već se može najaviti i njihov nastup u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru, 25. ožujka 2021. u sklopu Napretkovog tjedna kulture, gdje će 'Jazz kvartet Birdland' izvesti neke od obrada poznatih jazz standarda.

Jazz kvartet Birdland čine: Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta - profesorica flaute i ravnateljica Glazbene škole u Ljubuškom, zatim Josip Bošnjak, klavir i klavijatura - profesor klavira u glazbenim školama u Ljubuškom i Metkoviću. Dio ovog kvarteta je i Marko Jakovljević, bass i kontrabass – inače profesor teorije glazbe u Glazbenoj školi u Ljubuškom i asistent na Studiju glazbenih umjetnosti na FPMOZ u Mostaru. Mario Brkić u kvartetu svira bubanj, a po struci je diplomiran i psiholog. Zaposlen je u struci u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close