Dino Šoše

Od Šantića do Zostera, svi znaju kako istovremeno biti i veseo i depresivan

Dino se po prvi put se predstavlja bh. publici albumom Anhedonija koji sadrži 14 pjesama dobrog starog popa. Nema dileme da ćete zavoljeti ove pjesme na prvo slušanje. Prepoznat ćete južnjačko poštovanja tuge, kao najtrajnijeg osjećanja
Kultura / Glazba | 05. 03. 2018. u 15:48 Bljesak.info
Dino Šoše: Pola

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ahedonija'' je naziv prvog albuma umjetnika čije ime ćete zapamtiti. Dino Šoše. Njegove pjesme su pročišćeni i profinjeni pop, melankolija koja biva izvor čistog veselja, za svako doba dana, u volji da ostanemo nasamo sa sobom. Odmah se zavole te pjesme koje su malo tužne, nimalo patetične i mnogo gorde.

''Nekim je potreban psiholog kako bi im on otkrio zašto su nešto rekli ili učinili. Meni je bila potrebna pjesma, kako bih to isto razumio. Album ''Anhedonija'' je dijelom autobiografski, na njemu bi, da sam ga igrom slučaja izdao prije dvadesetak godina, bile tek dvije, tri pjesme. Život treba da se desi, da bi se imalo o čemu pjevati'', kazao je Dino.

Foto: Michael Mazzo / Dino Šoše, autor glazbe i teksta za album Anhedonija

Šoše je rođen u Mostaru ali tijekom rata se preselio, i danas živi u Beču. Fizička odvojenost od govornog podneblja jezika na kome stvara ne predstavlja mu problem, kaže. ''Klikom miša'' se mjeri udaljenost.

Album sadrži 14 pjesama i Dino je autor glazbe i teksta. Pjesmu ''Pola'' prati i spot i vječna tema, šta kad ljubav nestane. Autor spota agencija ''KREATIVLUK''.

''Čovjek sam sa juga, otud i ta durska melankolija u mojim pjesmama. Mi smo blizu mora, ali višak sunca i kamena čini nas melankoličnim. Od Šantića do Zostera, svi znaju kako istovremeno biti i veseo i depresivan'', kaže Dino.

Foto: Michael Mazzo / Dino Šoše, autor glazbe i teksta za album Anhedonija

Drugi o albumu

 Dino Merlin

''Imao sam priliku i čast da poslušam album prvijenac Dine Šoše,  ''Anhedonija''. Jako mi se dopada. To je autentičan rad talentiranog kantautora. Želim da dugo traje i donosi onu radost i ugodnost koju  donosi lijepa umjetnost''.

 Maya Sar

"Zrelost izražaja kantautora, lijepe melodije, neobičan stil pisanja, suvremena produkcija, čine cjelinu, koju želite slušati iznova,  otkrivajući svaki put nove detalje i poruke. ''Anhedonija'' je  jedinstven i nesvakidašnji album."

Kopirati
Drag cursor here to close