Mladen Burnać

Poslušajte pjesmu s najdužim gitarističkim solom

Glazba je nježna, latino, prepuna gitara, u kojoj je gitaristički virtuoz Dragomir Herendić Dragianni odsvirao jedan od najljepših i najdužih gitaristički sola.
Kultura / Glazba | 31. 05. 2021. u 11:16 Bljesak.info
Mladen Burnać - Mi nismo jedno za drugo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantautor Mladen Burnać objavio je novi singl "Mi nismo jedno za drugo", s izuzetno hvaljenog novog albuma i filma "Knjiga poezije".

U pitanju je pjesma u kojoj Mladen recitira ljubavne stihove, o dvoje ljudi koji ne znaju kako bi prekinuti svoju vezu - a koje ipak veže luda strast.

Glazba je nježna, latino, prepuna gitara, u kojoj je gitaristički virtuoz Dragomir Herendić Dragianni odsvirao jedan od najljepših i svakako najdužih gitaristički sola, ikada snimljenih kod nas - u nekoj pop pjesmi sa vokalom.

"Mislim kako je ovo vrlo intimna pjesma u kojoj se svatko može naći, tko je ikada ljubio nekoga - a u jednom trenutku nije znao što dalje, nastaviti ili prekinuti... Odsvirali smo je samo sa dvije gitare i zvučala mi je ono "baš za dušu" – ali mi je bila nekako prekratka, svega dvije minute.

Kako je zadnjih stih govorio o tome kako tu vezu veže u stvari, samo luda strast - zamolio sam Dragiannia da mi na kraju odsvira neki kraći solo na gitari, kako bi naglasio taj osjećaj. Budući je bio veoma inspiriran, pustio sam ga da svira po svojem i otišao vani. Kada sam se vratio, imao je pune dvije minute predivnih gitarističkih melodija i pitao me koju od njih da stavimo u pjesmu. Bio sam fasciniran tom magijom kako je to sve divno zajedno zvučalo i rekao sam - "Ne, nećemo ništa kratiti" – i ostavio sam cijeli solo od dvije minute do kraja pjesme”, kazao je Burnać.

Ističe kako u glazbi treba biti hrabar te se nada kako će ljubitelji gitara 'guštati' u ovoj gitarističkoj čaroliji.

Kopirati
Drag cursor here to close