Kosača

Nuclear Okra i Levante Guitar Duo održali koncert u Mostaru

Na programu su bile autorske kompozicije i aranžmani glazbe inspirirani klasikom, ali i jazzom te tradicionalnom glazbom Balkana i svijeta.
Kultura / Glazba | 05. 11. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nuclear Okra i Levante Guitar Duo održali su koncert u utorak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Duo Nuclear Okra iz američke Oklahome čine gitarist Larry Hammett i flautistica Miranda Arana dok Vojislav i Aleksandra Ivanović čine Levante Guitar Duo.

Foto: Bljesak.info / Koncert Nuclear Okra i Levante Guitar Dua u Kosači

Na programu su bile autorske kompozicije i aranžmani glazbe inspirirani klasikom, ali i jazzom te tradicionalnom glazbom Balkana i svijeta. Crpeći inspiraciju iz velikog izvođačkog iskustva i poznavanja najrazličitijih žanrova: klasične, renesansne, jazz, flamenco, latin i balkanske glazbe, ovi umjetnici stvaraju glazbeno tkanje od poznatih i egzotičnih zvukova obogaćeno uzbudljivim improvizacijama, modernim tehnikama izvođenja i originalnim kompozicijama.

Foto: Bljesak.info / Koncert Nuclear Okra i Levante Guitar Dua u Kosači

Nastupali su širom Europe i Amerike na festivalima i u značajnim koncertnim dvoranama Sharp Concert Hall, the Fred Jones Jr. Museum, the Norman Performing Arts Center i mnogim drugim, ali i kao ulični glazbenici i sudionici alternativnih glazbenih događanja.

Kopirati
Drag cursor here to close