Podmornica

Novi album Basheskia & Edward EQ-a: 'Seven Lessons with Mehmed Begić'

Nakon što je prethodnog tjedna objavljen video za pjesmu Bladerunner, dvojac Basheskia & Edward EQ predstavili su svoj novi album.
Kultura / Glazba | 16. 09. 2021. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podmornica predstavlja novi album Basheskia & Edward EQ-a pod nazivom “Seven Lessons with Mehmed Begić”, prenosi portal Astronaut.ba.

Nakon što je prethodnog tjedna objavljen video za pjesmu Bladerunner, dvojac Basheskia & Edward EQ predstavili su svoj novi album, koji je realiziran u suradnji sa bh. pjesnikom Mehmedom Begićem, koji potpisuje tekstove za sve pjesme na albumu.

Za razliku od njihovih ranijih ostvarenja “Opasan Čovjek” i “Savršen Metak” – album Seven Lessons je na engleskom jeziku i nije izveden u formi spoken word, već pjevanja.

Album je nastao u periodu ljeta 2020. godine, a sam proces realizacije je kako kažu glazbenici počinjao od tekstova Mehmeda Begića, na osnovu kojih su Nedim i Leo prvobitno počeli raditi instrumentale u improvizovanom kućnom studiju, da bi kasnije snimili i vokale.

Pjesma Blackbird snimana je 2019. godine sa Albanom Ukajem, a za ovaj album dobila je novi aranžman.

Glazbu i produkciju albuma potpisuju Nedim Zlatar i Leonardo Šarić. Gosti na albumu su Asmir Šabić sa izvedbom na bouzoukiu na pjesmi Bladerunner, te Alban Ukaj kao vokal i saksofon na pjesmi Blackbird. Za mastering albuma je bio zadužen Vlado Džihan (Milkshop Mastering).

Album je dostupan od devetog rujna na svim digitalnim servisima, a podržati rad glazbenika možete kupovinom albuma putem platforme Bandcamp. Izdavač albuma je sarajevski label Podmornica.

Kopirati
Drag cursor here to close