Konjičko kulturno ljeto 2018.

Latifova ''Melodija'' oduševila Konjic

Nakon koncerata u Sarajevu i Kaknju ''Melodija'' je predstavljana u prelijepom gradu na Neretvi.
Kultura / Glazba | 01. 08. 2018. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je na sceni festivala ''Konjičko kulturno ljeto 2018.'', u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic, održan koncert mladog bh. kantautora Latifa Moćevića u okviru turneje ''Melodija''.

Nakon koncerata u Sarajevu i Kaknju ''Melodija'' je predstavljana u prelijepom gradu na Neretvi. Publika je uživala u svakom tonu – i svaki nagradila gromoglasnim pljeskom. Kao i na dosadašnjim koncertima sa Latifom nastupaju članice plesnog studija Just dance i KUD-a Proleter, te sjajni band što „Melodiji“ daje poseban osjećaj i veličanstvenost, priopćili su organizatori.

Koncert je otvoren pjesmom ''Tiho'' koja je zaštitni znak kampanje organizacije Hope and Homes for children – i ovaj put publika je pozvana da sudjeluje u akciji prikupljanja sredstava za izgradnju malih obiteljskih domova za djecu bez roditeljskog staranja.

Dok tim „Melodije“ čeka nove koncerte, u pripremi su novi spotovi za pjesme sa albuma „Melodija“!

''Sretan sam što konjička publika moje pjesme prepoznaju kao svoje. Toplina koju smo večeras osjetili je dokaz koliko čeznemo da muzika bude hrana za dušu i da sve loše koje se kroz nju servira nikada ne može pobijediti dobro. 'Melodija' to dokazuje'', kazao je Latif nakon koncerta.

Kopirati
Drag cursor here to close