Preporod

Najavljujemo Bosanske zimske radosti

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" u BiH zajedno sa Općinom Novi Grad Sarajevo ove godine po prvi put organizira Međunarodni festival muzike i folklora ''Bosanske zimske radosti''.
Kultura / Glazba | 24. 12. 2019. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" u BiH zajedno sa Općinom Novi Grad Sarajevo ove godine po prvi put organizira Međunarodni festival muzike i folklora ''Bosanske zimske radosti''.

Festival se organizira u suradnji sa Europskom asocijacijom festivala folklora (EAFF), koja je partner UNESCO-a. Cilj Festivala je afirmacija  Bosne i Hercegovine i njenih prirodnih ljepota.

Organizacijom festivala želimo proširiti turističku ponudu i afirmirati, kako naše, tako i  kulturne vrijednosti drugih naroda.  Festival će se održati  od 28. prosinca do 2. siječnja 2020. godine, a na Festivalu će sudjelovati osam glazbenih i folklornih skupina sa 170 sudionika iz 4 zemlje.

Sudionici Festivala su:

  • Folklorni ansambl "Orce Nikolov" iz Skoplja, koji je prije nekoliko dana obilježio 74 godine aktivnog rada i koji se ubraja u najkvalitetnije amaterske folklorne ansamble u Sjevernoj Makedoniji;
  • Roots of Earth (GTHOOR ALARD) folklorna skupina iz Izraela koja se bavi očuvanjem palestinske kulturne tradicije;
  • Nupur Dance Academy iz Indije koja baštini narodnu tradiciju Indije. Vođa ove skupine je Kamlesh Patel koji je paraplegičar, ali ga to nije spriječilo da bude koreograf i glavni igrač u skupini. Osvajač je indijskog Super talenta i vodeći borac za prava osoba sa invaliditetom u Indiji;
  • Kulturno umjetničko društvo ''Gajret'' Sarajevo, KUD ''Visoko'' Visoko, učenici osnovnih škola s područja Općine Novi Grad Sarajevo.

Pored obilaska kulturno-povijesnih i turističkih znamenitosti središnje Bosne, sudionici će održati nekoliko koncerata, a otvaranje Festivala je predviđeno 30. prosinca 2019. u multimedijalnoj dvorani Općine Novi Grad Sarajevo sa početkom u 14 sati.

Sponzor festivala je Vlada ZE-DO kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close