Četvrti po redu

Festival 'Marijafest BiH' okupit će mnoštvo pjevača duhovne glazbe

Festival koji će se održati 5. svibnja u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. u Sarajevu okupit će mlade glazbenike iz Vrhbosanske nadbiskupije i Mostarske biskupije
Kultura / Glazba | 23. 04. 2018. u 17:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalno, četvrtu godinu za redom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Radio Marijom BiH organizira četvrti festival duhovne glazbe za mlade pod nazivom 'Marijafest BiH' koji će se ove godine održati pod geslom Pjesmom do Neba.

Festival koji će se održati 5. svibnja u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. u Sarajevu (adresa: Gatačka 18). okupit će mlade glazbenike iz Vrhbosanske nadbiskupije i Mostarske biskupije koji će pjevati u čast Blaženoj Djevici Mariji, te sudjelovati u bogatom i sadržajnom programu festivala, priopćeno je.

S ciljem da glazbenim sastavima i skupinama ponudi prostor na kojem mogu pokazati svoj glazbeni talent, ali i priliku da razmijene glazbena iskustva s ostalim glazbenim skupinama, festival duhovne glazbe Marijafest BiH bit će revijalnog karaktera na kojem glazbene skupine mogu izvesti postojeće duhovne pjesme, ali i predstaviti se novom pjesmom.

U priopćenju navode da je poznata izreka svetog Augustina kaže ''tko pjeva, dvostruko moli''. Želimo da mladi svojim darovima i sposobnostima, kroz pjesmu slave Gospodina te, predstave uistinu kvalitetnu duhovnu glazbu, uz koju se može radovati, plesati i veseliti.

''Upravo zato smo sretni i Bogu zahvalni što ovim festivalom doprinosimo promicanju stvaralaštva mladih u njegovanju suvremene duhovne glazbe te širenju kršćanskih vrjednota u zajednice. Festival iz godine u godinu okuplja veći broj mladih koji željno iščekuju predstaviti pjesmu ali i susresti se s prijateljima koje su ranijih godina upoznali na festivalu. Nakon što smo prošle godine prezentirali logo festivala, te na prošlom festivalu za vrijeme radionice osmislili i uglazbili himnu festivala, vjerujem da ćemo i ove godine i festival zatvoriti rezultatom na koji ćemo svi zajedno biti ponosni'', kazao je Josip Milanović, koordinator festivala.

''Pozivamo sve zainteresirane da nam budu dragi gosti na festivalu, te da svi zajedno osjetimo duh mladosti koji nas podiže i veseli te da podržimo naše mlade glazbenike, i budemo im 'vjetar u leđa' za njihov daljnji rast i razvoj; kako glazbeni i društveni, tako i privatni'', poručuju organizatori festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close