Multimedijalni projekt

Mozart stiže u Mostar!

Koncert će se održati u ponedjeljak, 18. lipnja na Trgu ispred Kosače s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.
Kultura / Glazba | 13. 06. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mozart u vrtu'' je multimedijalni projekt Zagrebačkog orkestra mladih (ZOM) koji je osmislio Mostarac, maestro Igor Tatarević. Tradicionalno se izvodi svako ljeto pod otvorenim nebom u nekoliko gradova Republike Hrvatske, a ovoga puta premijerno će se izvesti u Mostaru, na Trgu ispred Kosače.

U projektu sudjeluju kao solisti mladi talenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a orkestar čine mostarski simfoničari i članovi Zagrebačkog orkestra mladih, priopćeno je iz Simfonijskog orkestra Mostar.

Izvedbom koncerta ravna autor projekta, maestro Igor Tatarević, a publika će moći uživati u najpoznatijim Mozartovim djelima na isti način kao što je to bilo uobičajeno u vrijeme kada su i nastajala – u 18. stoljeću – za vrijeme ljetnih mjeseci, pod vedrim nebom.

Tradicionalne operne arije iz poznatih Mozartovih opera (''Figarov pir'', ''Čarobna frula'' i dr.) uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i Zagrebačkog orkestra mladih pjevat će mlade sopranistice Nikolina Zovko iz Mostara i Ivana Duvnjak iz Zagreba, kontratenor Marin Vitas iz Splita, te tenor Kenan Hasić iz Srebrenika.

Istaknuti hrvatsko-bečki pijanist Petar Klasan svirat će Koncert za klavir i orkestar u A-duru, dok će japanski umjetnik Sho Akamatsu izvesti na violini Mozartov Rondo u C-duru.

Uz spomenute skladbe na programu su 1. stavak poznate Simfonije u g-molu, 1. stavak Simfonije u G-duru, veliki broj arija, kvarteta, a publici simfoničari pripremaju i pokoje iznenađenje, prioćeno je. 

Veličanstveni glazbeni vatromet popratit će dvoje glumaca HNK-a Mostar Bojan Beribaka i Angela Bulum – u ulozi Wolfganga Amadeusa i njegove sestre Nannerl, uvodeći nas u čudesni svijet Mozartovih pisama i njegovog kreativnog procesa.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 18. lipnja na Trgu ispred Kosače s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close