Novogodišnji koncert

Mostarski simfoničari dašak bečkog glamura ponovno donose u srce Hercegovine

Organizatori napominju kako je riječ o gigantskom koncertu kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i pozivaju sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da uživaju uz napomenu da je poželjan primjeren dress code.
Kultura / Glazba | 09. 01. 2019. u 18:45 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info
Kopirati

Dašak bečkog glamura mostarski simfoničari i ove godine donose u srcu Hercegovine. Naime, u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar u ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine, u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bit će upriličen veliki Novogodišnji koncert.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 54 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Trebinja, Banja Luke, Sarajeva, Splita, Dubrovnika, Zagreba i Beograda predvođeni, kao i prošle godine, bečkim maestrom Giuseppeom Terzom donijet će hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

''Kao da sjede u bečkom Glazbenom zavodu, slušatelji će moći uživati u koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski su simfoničari ove godine u program uvrstili i prigodna djela Berlioza i Rossinija'', navode iz Simfonijskog orkestra Mostar uz napomenu kako su ples balerina, zvučni i vizualni efekti, cvjetni ugođaj... samo neke od dodatnih poslastica za publiku.

Organizatori napominju kako je riječ o gigantskom koncertu kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i pozivaju sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da uživaju uz napomenu da je poželjan primjeren dress code.

Oni koji žele uživati u valcerima i polkama svoje ulaznice mogu nabaviti na porti Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače svakim radnim danom od 13:00 do 20:00 sati ili iste rezervirati na broj 063 940-584.

Kopirati