Koncert koji slavi različitost

Mostarci jeste li spremni za "Suzvučja"?

Riječ je o koncertu četiri temeljne organizacije kulture naroda BiH u Mostaru i to BZK "Preporod", HKD "Napredak", SPKD "Prosvjeta" i JKPHD "La Benevolencija".
Kultura / Glazba | 16. 09. 2021. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovaj je koncert dokaz da su različitosti bogatstvo, a ne različitost našeg društva", poruka je koja je poslana s konferencije za medije uoči koncerta nacionalnih organizacija kulture pod nazivom "Suzvučja".

Naime, koncert je zakazan za petak, 17. rujna s početkom u 18:00 sati na platou ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Riječ je o koncertu četiri temeljne organizacije kulture naroda BiH u Mostaru i to BZK "Preporod", HKD "Napredak", SPKD "Prosvjeta" i JKPHD "La Benevolencija".

Festival kulture 

"Sutra ćemo poslati jednu fantastičnu poruku iz Mostara i ovo je šećer na kraju, nakon svih kulturnih zbivanja u posljednja dva mjeseca", kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić te je pozvao sugrađane da dođu poslušati koncert i na taj način podrže ovaj festival kulture.

Pročitajte još

#

U Mostaru zajednički koncert četiri nacionalna kulturna društva

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Sanjin Kordić istaknuo je kako je želja koncerta predstaviti Mostar kao grad nade i budućnosti, a ne grad slučaj.

"Svako društvo će se na koncertu predstaviti vlastitim programom koji naravno nosi neku specifičnu notu kulture danog naroda, ali sve će se to sliti u jedan zajednički bosanskohercegovački kulturni mozaik sa svim našim specifičnostima, podudarnostima i osobnostima i otuda nimalo slučajan naziv 'Suzvučja' različiti tonovi, zasebni, koji imaju vezu i zajednički se stapaju u jednu kompoziciju", istaknuo je predsjednik Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Kordić.

Foto: Fena / Najavljen koncert "Suzvučja" u Mostaru

Predsjednik Upravnog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Dejan Garić kazao je kako je ideja da se koncert održi na otvorenom, jer je otvorenost simbol ovog grada.

Program koncerta

"Ako vremenske prilike budu dopuštale koncert će se održati na otvorenom ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača", a u slučaju kiše, koncert će biti prebačen u Kosaču", istaknuo je.

Dopredsjednik HKD-a "Napredak" Miroslav Landeka kazao je kako sutrašnjim koncertom žele poslati poruku kako "naša različitost nije naše prokletstvo nego naše bogatstvo i svi se moramo truditi da tako i ostane".

Foto: Fena / Najavljen koncert "Suzvučja" u Mostaru

Na koncertu će ispred 'Preporoda' nastupiti "Dženana&Dženana", duo koji čine sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić.

'Napredak' će predstavljati trio "Senso" koji čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Jelena Marković-Milićević na violončelu.

Također, L'a Benevolenciju' će predstavljati "Zorana&ęthno orchestra", dok će etno grupa "Sv. Dimitrije" predstavljati 'Prosvjetu'.

Kopirati
Drag cursor here to close