Boogaloo

Mostar Sevdah Reunion svira Zagrepčanima

Mostar Sevdah Reunion od prvog albuma 1999. stalni su posjetitelji najvećih World Music i jazz festivala i koncertnih dvorana diljem svijeta, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.
Kultura / Glazba | 21. 08. 2018. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački klub Boogaloo ugostit će u subotu, 22. rujna, bosanskohercegovački glazbeni sastav Mostar Sevdah Reunion, pionire sevdaha 21. stoljeća i ambasadore tzv. "balkanskog bluesa", koji će tom prigodom zagrebačkoj publici predstaviti svoj live album "Kraljevi sevdaha" u novom ruhu.

Njegujući glazbeni izričaj gotovo u cijelosti sastavljen od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima, Mostar Sevdah Reunion od prvog albuma 1999. stalni su posjetitelji najvećih World Music i jazz festivala i koncertnih dvorana diljem svijeta, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Jedinstvenim stilom izvođenja, kombinirajući izvorne sevdalinke s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, Mostar Sevdah Reunion postali su najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori koji oduševljavaju publiku diljem svijeta, od Queen Elizabeth Halla i Barbican Centera u Londonu, preko Concertgebouwa u Amsterdamu, Konzerthausa u Beču, Kremaljskog državnog teatra u Moskvi, do Palače umjetnosti u Budimpešti, te brojnih festivala kao što su North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival i dr.

Mišo Petrović (solo gitara), Sandi Duraković (ritam gitara), Senad Trnovac (bubanj), Ivan Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (piano) i Milutin Sretenović – vokal, koji se bendu pridružio na zadnjem studijskom albumu "Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn", nastup u Boogaloou najavljuju kao spektakl na kojemu će zagrebačkoj publici predstaviti album "Kraljevi sevdaha" s osvježenim konceptom, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close