54. natjecanje

Mostar: Sarajka odnijela pobjedu na Prvom glasu Bijelog polja

Kultura / Glazba | 12. 12. 2016. u 17:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru održano je glazbeno natjecanje '54. prvi glas Bijelog polja', a sudjelovalo je 18 pjevača i pjevačica.

U trosatnom programu publika je mogla čuti razne obrade pjesama popularnih ojevača, a sve uz pratnju orkestra. Pozdravne riječi na samom početku uputio je direktor ove manifestacije Miralem Gluhović.

Pavao Anić i Asif Katica dobitnici su specijalnog priznanja 'dr. Himzo Polovina' za njegovanje i očuvanje pjesme sevdalinke kao dijala tradicionalne kulturne baštine BiH.

Prvu nagradu publike osvojila je Ajla Omanović iz Bijelog polja (Mostar). Treće mjesto stručnog žirija osvojio je Irfan Pandur iz Blagaja.

Drugo mjesto i priznanje plakete 'dr. Himzo Polovina' za najbolju interpretaciju sevdalinke dobila je Azra Malkić iz Tuzle dok je prvo mjesto osvojila, te ujedno i pobjednica festivala 'Prvi glas Bijelog polja' 2016. je Edina Gurda iz Sarajeva.

Za I. mjesto pripala je novčana nagrada od 400 KM, II. mjesto 300 KM i III. mjesto 100 KM. Dobitnica nagrade publike osvojila je novčanu nagradu od 300 KM, te priznanje 'dr. Himzo Polovina'.

Kopirati
Drag cursor here to close