Treći programski koncert

Mostar Rock School svira u zvuku osamdesetih

Pored obrada hitova svjetskih izvođača bendovi su pripremali i autorska djela, a došlo je i vrijeme da svoje pjesme i umijeće sviranja predstave i publici.
Kultura / Glazba | 27. 02. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći ciklus session band programa Mostar Rock School započeo je u znaku glazbe iz osamdesetih. 14 session bendova u proteklih mjesec i pol vrijedno su radili su na pjesama iz ovog perioda, spremajući hitove izvođača kao što su: Deep Purple, Michael Jackson, ZZ Top, Neil Young, Iron Maiden, Tina Turner I mnogih drugih.

Pored obrada hitova svjetskih izvođača bendovi su pripremali i autorska djela, a došlo je i vrijeme da svoje pjesme i umijeće sviranja predstave i publici.

U sklopu ovog programa, polaznici formiraju bendove i pripremaju zadatke u određenom vremenskom okviru. Po isteku roka, škola organizira koncert na kojem svi sudionici session bands programa prezentiraju svoj rad i rezultat.

''Kao vremenskim rokom ograničen program koji u svakom novom krugu predviđa nove formacije i bendove tako ih potičući na suradnju i timski rad, predstavlja svojevrsni uvod u „stvarni svijet“ muziciranja na profesionalnom nivou koji nerijetko zahtijeva improvizaciju i spremnost prilagodbe u novim postavama u kratkom vremenskom roku'', poručili su organizatori.

U ovoj školskoj godini Mostar Rock School već je održala tri ciklusa session band programa, a do kraja godine održat će još dva. Svaki od ciklusa je tematski orijentiran, a polaznici škole u svakom krugu imaju priliku raditi u različitim bend formacijama. Svaki ciklus session band programa završava programskim koncertom. Bend sa najboljom autorskom pjesmom osvaja i snimanje singla u DK Studiju Rock škole Mostar.

“Sa zadovoljstvom vas pozivamo da podržite polaznike i polaznice Rock Škole Mostar na njihovom trećem session koncertu u 2019/2020. školskoj godini u Klubu MC Pavarotti, u četvrtak 27.02.2020. u 20:30. Ulaz na koncert je besplatan I nadamo se da ćete biti tu sa nama'', stoji u pozivu.

Kopirati
Drag cursor here to close