Mostar Rock School predstavlja prvi po redu programski koncert
Programski koncerti prezentiraju rezultate "Session bands" programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadate teme i u zadatom vremenskom okviru ili žanru.

Mostar Rock School predstavlja prvi po redu programski koncert

Kultura / Glazba | 22. 10. 2018. u 17:05 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz "Session bands" program formira se preko 50 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka. 

U četvrtak 25.10.  u Muzičkom centru 'Pavarotti' sa početkom u 20:30 sati, Mostar Rock School (MRS) će predstaviti prvi po redu programski koncert u sklopu školske 2018/2019. godine.

Ovo je već sada sedma školska godina od nastanka Rock škole Mostar.

Programski koncerti prezentiraju rezultate "Session bands" programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadate teme i u zadatom vremenskom okviru ili žanru. Iz kruga u krug stvaraju se nove bend formacije koje rade na novim zadacima, tako da svaki programski koncert donosi nešto novo.

U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz "Session bands" program formira se preko 50 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka.

''U četvrtak predstavljamo rezultate prvog tematskog 40-dnevnog ciklusa u kojem će sudjelovati 60 izvođača i autora. Formirano je 13 bendova klasičnih formacija, a zadata tema je 50's & 60's. Ovaj ciklus upravo ima za cilj prenijeti na mlade polaznike Rock škole energiju početka razvoja moderne glazbe, dok će se publika prisjetiti izvrsnih melodičnih kreacija tog vremena. Izvodit će se i obrade hitova nastalih u tom vremenskom periodu, ali i autorska djela'', priopćeno je iz MRS.

Najbolji autorski uradak/izvedba bit će nagrađen snimanjem u DK studiju Rock škole, tako da koncert ima i kompetitivni aspekt. Mostar Rock School podržava veleposlanstvo Kraljevine Norveške, SIDA - veleposlanstvo Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama, Vlada Švicarske,  Grad Mostar i ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Ulaz je slobodan.  

Kopirati
Drag cursor here to close