In memoriam of EKV!

Mostar nije zaboravio Ekatarinu Veliku!

"In memoriam of EKV" naš je način da sačuvamo lijepa sjećanja od zaborava" kazali su organizatori
Kultura / Glazba | 17. 11. 2018. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku i ove godine počastio je Mostarce svirajući neke od najboljih hitova EKV-a.

"In memoriam of EKV" naš je način da sačuvamo lijepa sjećanja od zaborava" kazali su organizatori u najavi ovog koncerta.

Ovogodišnjom turnejom po Bosni i Hercegovini, obilježena je dvadeset druga godišnjica od prerane Milanove smrti i to sa bivšim članovima 'Ekatarine Velike'. EKV je definitivno obilježio '80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova glazba s pravom smatra obaveznom lektirom.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema glazbi, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih rock&roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirirao u raznim fazama naših života.

A članovi su: Marko Milivojević (bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima 'Dum dum' i 'Neko nas posmatra', kao i na live albumu 'Kao u snu').

Dragiša Uskoković - Cima (koji je svirao na albumima 'Neko nas posmatra' i 'Kao u snu', te na velikom broju živih svirki u to vrijeme).

Aleksandar Saša Sarajlić (vokal i bas gitara, koji neodoljivo, skoro zastrasujuće, podsjeća na Milana). Predrag Stevović (gitara, glazbenik i producent).

Dejan Tomović - Tomke (na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu 'Vampiri). 

Kopirati
Drag cursor here to close