LINO-FEST 2019

Matea Zovko iz Širokog Brijega pobjednica Festivala dječje pjesme u Sarajevu

Prva nagrada stručnog žirija pripala je Matei Zovko iz Širokog Brijega i Vukovarskim golubićima za pjesmu "Hercegovka od Širokog Brijega", čiji je autor Šima Jovanovac, a aranžman je uradio Željko Nikolin.
Kultura / Glazba | 09. 06. 2019. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival dječje pjesme "LINO-FEST 2019" održan je sinoć u dvorani Doma mladih u Sarajevu, u natjecateljskom dijelu festivala nastupili su mališani iz Splita, Đurđevca, Sarajeva, Novog Sada, Požege, Goražda, Mostara, Podgorice, Širokog Brijega, Zagreba i Vukovara, izvodeći skladbe istaknutih autora.

Stručni žiri, u sastavu: Minka Muftić, Besim Spahić i Ivana Krstanović, dodijelio je brojne nagrade.  

Prva nagrada stručnog žirija pripala je Matei Zovko iz Širokog Brijega i Vukovarskim golubićima za pjesmu "Hercegovka od Širokog Brijega", čiji je autor Šima Jovanovac, a aranžman je uradio Željko Nikolin.

Druga nagrada stručnog žirija pripala je Uni Stanković iz Podgorice za pjesmu "Kad zaćutiš", za koju je glazbu napisao Slavko Milovanović, tekst Sanja Perić, a aranžman Senad Drešević.

Treća nagrada stručnog žirija dodijeljena je Korini Postružin iz Zagreba, za pjesmu "Lollipop", za koju je glazbu napisala Lana Marinović, tekst Slavko Olujić, a aranžman Tihomir Preradović.

Foto: PR / Festival dječje pjesme LINO-FEST 2019

Nagrada za najbolji tekst: autorica Adna Obuća za pjesmu "Molitva", koju je izvela Adela Obuća iz Goražda.

Nagrada za najbolji aranžman: autor Lado Leš za pjesmu "Dve pole", koju su izvele Jana i Elena Crnomarković iz Novog Sada.

Nagrada za najbolji scenski nastup: vokalno-plesna skupina "B-STARS" iz Mostara, koja je izvela pjesmu "Moj rođendan".

Nagrada za najbolju interpretaciju: Dina i Paola Španić iz Zagreba, koje su interpretirale pjesmu "Moj glas".

Svi ostali izvođači ovogodišnjeg Festivala dobitnici su nagrade Medvjedića Line.

Programski savjet Udruge „Libertas“ dodijelio je poznatom bosanskohercegovačkom filmskom i kazališnom glumcu Mirzi Tanoviću specijalno priznanje za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti umjetnosti za djecu. Mirza Tanović je ostvario značajnu ulogu u TV-seriji za djecu i mlade "Mak i Zak" (1986.), a u Pozorištu mladih imao je zapažene uloge u mnogobrojnim predstavama za djecu.

U revijalnom programu nastupili su zbor "Princess krofne" pod vodstvom Zlatana Bostandžića, hor za male i mlade "Suncokreti" pod vodstvom Nedžada Merdžanovića i Vanese Sijerčić-Poturović, plesna skupina vrtića "Mašin svijet" iz Istočnog Sarajeva, baletna skupina "Bellarte" te plesna škola "AP".

Festival "Lino-Fest" organiziran je u kreativnoj produkciji Udruge "Libertas" iz Sarajeva, a izvršni organizator festivala je Udruga "Facultas za prosperitet mladih", saopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close