Podrška

Mario Zovko treba vašu pomoć za realizaciju glazbenog projekta

Odlučio se da takvu vrstu kampanje pokrene preko vlastite web stranice, gdje bih se potencijalnim donatorima zahvalio na načine navedene na njegovoj stranici.
Kultura / Glazba | 29. 04. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski umjetnik Mario Zovko, dobitnik brojnih državnih i internacionalnih priznanja, javnosti je poznat kao autor jedne od himni nogometnog kluba Manchester United.

Svojim umjetničkim doprinosom prema spomenutoj instituciji stekao je status počasnog gosta na Old Traffordu, gdje se njegova pjesma često pušta tijekom europskih i premierligaških utakmica, a svoju promociju pjesma je imala 03. studenog 2015. u Ligi prvaka, kao himna večeri.

U razgovoru s Upravom kluba rodila se ideja da Zovko producira cijeli album za United, gdje im se najviše dopala ideja objavljivanja pjesme na kineskom mandarinskom jeziku (The Red silk road), za 110 milijuna fanova u Kini, te jedna svečana pjesma na španjolskom jeziku za fanove diljem Latinske Amerike.

Gašenjem jedne od mostarskih tvtki, Zovko je postao nezaposlen, te osim potražnje novih poslovnih izazova, svoje je slobodno vrijeme uložio u kreativnost, produktivnost i obrazovanje.

Kako bi producirao glazbeni album za fanove svog omiljenog kluba, potrebna mu je podrška od tih istih fanova za razvoj i finalizaciju projekta izgradnjom prikladnog glazbenog studija, kao i drugih ljudi dobre volje, jer isti ostaje u funkciji i nakon završetka spomenutog projekta za produkciju drugih značajnih projekata.

Za izgradnju muzičkog studija za produkciju dogovorenog albuma, svojedobno je razgovarao s nekoliko domaćih firmi kojima je recipročno nudio reklamiranje i potencijalno širenje tržišta istih prema tržišno gladnom svjetskom prostoru, te oglašavanje na najvećim svjetskim medijskim kućama. No, s njihove strane nije bilo ozbiljnog interesa.

Ovih dana okrenuo se popularnoj ''Crofdfunding'' kampanji kako bi fanovi diljem svijeta prepoznali i sudjelovali u ovom projektu, no sve CF stranice ograničene su na dvadesetak najrazvijenijih zemalja, pa nije u mogućnosti pokrenuti takvo nešto iz Bosne i Hercegovine. Odlučio se da takvu vrstu kampanje pokrene preko vlastite web stranice, gdje bih se potencijalnim donatorima zahvalio na načine navedene na njegovoj stranici.

Tko želi sudjelovati u realizaciji ovog projekta, može posjetiti web stranicu www.mariozovko.com, pogledajte kratki film od tri minute, pročitajte tekst i tko je voljan sudjelovati, postavljeni su PayPal linkovi za jednostavnu uplatu.

Osim što je autor nekoliko himni za razne institucije, Zovko često naglašava da bi mu najveći izazov bio napisati tekst i himnu za njegovu zemlju Bosnu i Hercegovinu, te često naglašava da bi tekstom bili zadovoljni svi narodi koji žive u istoj.

Kopirati
Drag cursor here to close