Široki Brijeg

Marija Previšić pobjednica Festivala pjevača amatera

Marija Previšić (16) iz Neuma pobjednica je Festivala pjevača amatera
Kultura / Glazba | 02. 06. 2019. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marija Previšić (16) iz Neuma pobjednica je Festivala pjevača amatera koji se nakon 17 godina ponovno održao u Širokom Brijegu, piše ŠirokiBrijeg.ba.

Širokobriježani su u petak s velikim oduševljenjem dočekali novi Festival pjevača amatera u svom gradu, koji je nekoć imao veliku tradiciju i popularnost. O tome i svjedoči kino Borak koje je bilo pretijesno da primi sve zainteresirane.

Od 25 izvođača kao pobjednica od strane stručnog žirija proglašena je talentirana Marija Previšić iz Neuma koja se širokobriješkoj publici predstavila s pjesmom Olivera Dragojevića ''Nocturno''.

Foto: PR / Marija Previšić pobjednica Festivala pjevača amatera u Širokom Brijegu

Nagradu za prvu mjesto uručio joj je Davor Ljubić, direktor tvrtke G-tour.

Drugo mjesto osvojio Kristijan Penavić iz Širokog Brijega koji je na pozornici izveo kantautorsku pjesmu. Nagradu mu je uručila ravnateljica Glazbene škole Široki Brijeg Tonćika Kolobarić.

Foto: PR / Festival pjevača amatera u Širokom Brijegu

Prema glasovima stručnog žirija Nada Milardović iz Imotskog osvojila je treće mjesto, s pjesmom ''To je zemlja dide mog'' od Meri Cetinić. Nagradu za treće mjesto uručio je pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega Predrag Naletilić.

Najviše simpatija publike pobrala je Katja Bubalo iz Širokog Brijega. Nagradu joj je uručio Srećko Slišković, ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma Široki Brijeg.

U zabavnom dijelu programa van konkurencije nastupila je širokobriješka glazbenica Jelena Skoko i ženska glazbena skupina ''Rosa''.  Program je vodio Marinko Karačić.

Festival se održao pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića te generalnim sponzorstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Foto: PR / Festival pjevača amatera u Širokom Brijegu
Kopirati
Drag cursor here to close