Prvi koncert

Mali violinisti - gudačke nade Mostara

Veselim notama ''Mali violinisti'' poslali su veliku poruku ''mi hoćemo i možemo''
Kultura / Glazba | 14. 12. 2017. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Violina se opet čuje! Učenici Osnovne glazbene škole Ivana pl. Zajca pod vodstvom profesorice Renate Prizmić Linarić su zasvirali vesele note na večerašnjem koncertu u galeriji Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače.

'Mali Violinisti' u klasi profesorice Renate Prizmić Linarić nastupili su uz pratnju klavirom profesorice Marijane Pavlović.

Bljesak.info / Detalj s koncerta malih violinista
Bljesak.info / Oduševljeni roditelji

''Nakon samo tri mjeseca, maleni violinisti su zasvirali i to zaista dobro. Iznenđaena sam s prvašićima koji su uspjeli svirati.. Violina je sofisticiran instrument, neka mi oproste svi glazbenici, ali dok mi prosviramo treba nam dugo vremena, barem 6-7 mjeseci, a mališani su to uspjeli od kada smo se prvi put sreli u devetom mjesec'', rekla je za Bljesak.info Renata Prizmić Linarić, profesorica violine u OŠ Ivana pl. Zajca.

Video: ''Mali violinisti'' zasvirali u Mostaru

Istaknula je kako su učenici vrijedno vježbali, od kada su se prvi put vidjeli ic rtali violinu, pa sve do danas, dok nisu zasvirali svojim vrijednim prstićima.

''Ponosna sam na prvašiće, ali i one starije, koji imaju još dosta stvari za korigirati, ali uporno su vježbali za večerašnji koncer. ovo im je prvi nastup, ali i prvi nastup uz klavir i svi su uzbuđeni. Svi su na istim pjesmicama i presretni su, što su uspjeli proizveli čist ton na violini'', rekla nam je profesorica, koja je s posebnim veselim duhom mališane pripremala za njihov nastup.

''Oni su naše nove nade'', zaključila je prof. Renata.

Ravnateljica osnovne i srednje glazbene škole, Dubravka Zelenika Miličević je rekla kako je jako zadovoljna profesoricom, ali je posebno oduševljava što su je mališani  dobro prihvatili.

''Profesorica ima drugačiji pristup i mališani je vole, organizirali smo i mali i veliki orkestar i ovo je tek naš početak. Imamo još jedan koncert 15. prosinca te veliki ''Božićni koncert'' kojim obilježavamo dan škole 22. prosinca. Nadamo se da će svi uživati u našim glazbenim zvucima'', poručila je ravnateljica.

Bljesak.info / Detalj s koncerta malih violinista
Kopirati
Drag cursor here to close