Đani Šehu

Majstor na gitari oduševio mostarsku publiku

Mostarce je u vrućoj ljetnoj noći zvucima gitare opustio Sarajlija Đani Šehu.
Kultura / Glazba | 01. 08. 2019. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncert "Večer klasične gitare" održao se u srijedu na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar, a u okviru manifestacije ''Mostarsko ljeto 2019.''.

Mostarce je u vrućoj ljetnoj noći zvucima gitare opustio Sarajlija Đani Šehu.

On je svoje osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stjecao u rodnom gradu, nakon čega je započeo studij gitare na Ecole Normale de Musique Alfred Cortot u Parizu, u klasi prof. Rafael Andie. Godine 2000. odlazi u Beč gdje započinje studije na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Foto: PR / Đani Šehu svirao Mostarcima

Diplomirao je 2006. godine, na koncertnom odsjeku za gitaru u klasi prof. Konrada Ragossnika i prof. Alexandera Swetea.  Zvanje magistra stiče 2010. u klasi prof Alexandera Swetea.

Usavršavao se na brojnim seminarima i majstorskim kursevima kod svjetski priznatih profesora i umjetnika. Kao solist i kamerni glazbenik, nastupao je u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu, Danskoj, Španjolskoj...

Foto: PR / Đani Šehu svirao Mostarcima

Surađivao je sa Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim gudačim kvartetom te Tonart Sinfonietta iz Austrije. Od 2006. god predaje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Iz njegove klase izašla je nekolicina mladih umjetnika koji su skrenuli  pozornost stručne javnosti svojim uspjesima na natjecanjima i koncertima u zemlji i inozemstvu.

Aktivno održava koncerte, majstorske tečajeve te sudjeluje kao predavač i član žirija na festivalima i natjecanjima, u zemlji i inozemstvu. Također, osnivač je i direktor Sarajevo International Guitar Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close