Tisuću eura na crno

Kultni band Rammstein u ratu s preprodavačima karata

Kako bi zaustavili divljanje portala Viagogo, odvjetnici Rammsteina tužili su preprodavače i dobili sudski spor na zemaljskom sudu u Hamburgu.
Kultura / Glazba | 24. 11. 2018. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultni njemački band Band Rammstein iduće godine ponovno kreće na turneju, koju su mnogobrojni fanovi, željni njihove svirke, praktično u dahu razgrabili.

Prije dva tjedna započela je pretprodaja ulaznica za njihove koncerte na stadionima, a već su prvoga dana prodali 800 tisuća karata! Potom su u kratkom vremenu prodane i sve ostale predviđene ulaznice.

Pošto je interes bio znatno viši, u igru su ušli preprodavača putem Interneta, ali ispostavilo se - prevaranti.

Portal za prodaju karata Viagogo, sa sjedištem u Ženevi, jedan je od onih koji su počeli ''prodavati'' ulaznice po višim cijenama. Mnogi su ljubitelji Rammsteina nasjeli i plaćali ulaznice i po tisuću eura.

Stvar je, međutim, vrlo jednostavna - sve karte koje su prodane za predstojeće koncerte ove grupe u 2019. godini su personalizirane i druge neće vrijediti prilikom ulaska na koncert.

Kako bi zaustavili divljanje portala Viagogo, odvjetnici Rammsteina tužili su preprodavače i dobili sudski spor na zemaljskom sudu u Hamburgu.

Iako je sud naredio portalu Viagogo da prestane s ponudom karata za koncerte, oni to još uvijek nisu ispoštovali.

Međutim, svi koji kupe njihove karte mogu računati s tim da im neće biti dozvoljen ulaz na koncert, jer će skener na ulazu prepoznati falsificirane karte, napominju odvjetnici Rammsteina.

Video: Rammstein - Engel

Iz Rammsteina napominju fanovima da su sve ulaznice prodavali preko portala Eventim, te da se drugi prodavači karata mogu smatrati ilegalnim.

Grupa je na ovaj način željela svojim obožavateljima osigurati ulaznice po prihvatljivim cijenama, jer bi u suprotnom, putem preprodavača, te cijene naprosto podivljale, što zorno pokazuje ponuda Viagoga.

"Savjetujemo da ne kupujete karte putem drugih portala, jer će vrijediti samo personalizirane ulaznice, na kojima je ime i prezime onoga koji je kupio regularni tiket. Samo vlasnici tih karata moći će ući na koncert", kazao je glasnogovornik Eventima, službene platforme za prodaju ulaznica za koncerte Rammsteina.

Kako bi fanovima ponudili i dodatni adrenalin uoči starta svoje turneje, momci iz Rammsteina promovirat će u veljači 2019. svoj novi album.

Kopirati
Drag cursor here to close