Snaga

Ksenija Kuljača objavila debi album

Ksenija je glazbenu karijeru započela 2000. godine kao studijski i koncertni prateći vokal grupe ''Neverne Bebe''
Kultura / Glazba | 25. 03. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Ksenija Kuljača - Snaga

Ksenija Kuljača, kantautor iz Beograda, danas je objavila svoj prvi album pod imenom "Snaga" za izdavačku kuću Kontra. Album možete preslušati na sljedećem linku: https://fanlink.to/snaga

Album sadrži osam pjesama i predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovijesti kroz glazbu i tekstove. U produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po "old school" principima. Naročito se inzistiralo da se dobije "organski" zvuk svih instrumenata.

Album je najavio singl "Snaga" u listopadu 2018. godine koji je odmah pobrao simpatije publike, a video produkciju spota potpisao je Boris Bakalov, frontmen benda "Ničim Izazvan".  Ne obazirući se na trenutne trendove glazbenog tržišta, a poštujući emotivne slike pjesama, pet pjesama s albuma su u rock maniru, a tri su ambijentalnijeg art-pop karaktera. Album daje tu vrstu slobode, da se izraze do kraja svi stavovi i osjećanja.

''Duga Od Papira'', rock numera, koja otvara album, postavlja pitanje, je li ljudska sujeta nadvladava pojam ljubavi, i koliko smo potonuli u bol. Pjesma ''Kao Da Želiš'' odiše lucidnošću i polako "zalazi u problem", sučeljavanje sa konfliktom u čovjeku i situacijom u vanjskom okruženju.

Svaka eksplicitnija emocija, dileme i odluke naglašene su tvrđim zvukom tijekom čitavog albuma. ''Mesečar'' county zvuka nosi mirniji glazbeni doživljaj. "Kada Nebo zamolim", "Snovi u vodi" i "Lice u ogledalu" u art pop žanru, spadaju u manju trilogiju, pjesme koje su poput neke mudre filozofije koja treba da se dogodi u čovjekovom srcu, prije nego što se nanovo ne dogodi promjena i zapečati odluka.

"Sunovrat" je rock balada u kojoj kulminira cijela priča albuma. Dok album zatvara "Snaga", pjesma, čija katarza nosi energije i ime cijelog albuma.

Ksenija je glazbenu karijeru započela 2000. godine kao studijski i koncertni prateći vokal grupe ''Neverne Bebe'', na njihovim albumima ''Južno od sreće'' i ''Best of'', kao i na koncertima širom zemlje. 

Od 2006. do 2012. godine bila je član benda ''Funkestra'', na nastupima u zemlji i regiji. Pored toga, nastupala je u svojstvu pratećeg vokala mnogim poznatim izvođačima pop i rok scene.

2013. i 2014. godine objavljuje singlove ''Snovi u Vodi'' i ''Kada Nebo Zamolim''.  Na ovim pjesmama se ostvaruje kao skladatelj, tekstopisac i producent.

Kopirati
Drag cursor here to close