Ispod Starog mosta

Mostar: Koncertom Tife i Simfonijskog orkestra obilježit će se Godina kulturne baštine

Ovaj koncert je, kako navode organizatori, poklon Grada Mostara svim građanima povodom obilježavanja ovih važnih obljetnica i ulaz je besplatan.
Kultura / Glazba | 13. 07. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom Simfonijskog orkestra Mostar i Mladena Vojčića Tife na platou ispod Starog mosta 22. srpnja obilježit će se Europska godina kulturne baštine, uoči 14. obljetnice završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine.

Ovaj koncert je, kako navode organizatori, poklon Grada Mostara svim građanima povodom obilježavanja ovih važnih obljetnica i ulaz je besplatan.

''Sinergija koja se dogodila kroz Forum 2024 rezultirala je FEstivalom NOve Mostarske ENergije (FENOMEN) i nakon 10 godina imali smo doček Nove godine na otvorenom. Festival se nastavlja i dobiva i svoje ljetno lice na platou ispod Starog mosta! Koncert će započeti u 21 sat, Simfonijski orkestar sa solistima izvest će popularne domaće i strane hitove, a nakon toga nastupit će Tifa s bendom i prepoznatljivim rock repertoarom'', priopćeno je.

Dnevni program obilježavanja Europske godine kulturne baštine pod geslom ''Gdje prošlost susreće budućnost'' realiziramo s našim mladim sugrađanima.

Radionica ''Nasljeđe – prostor slobode'' koncipirana je na način da dopušta svakom pojedincu izraziti shvaćanje, doživljaj i osjećaj o tome što za njih predstavlja kulturna baština.

Predviđena su tri paralelna programa: likovni, književni i zanatski, a voditelji radionica su profesionalci u ovim oblastima.

U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na Listu UNESCO-a 23. srpanj je obilježavan otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.

Kako podsjećaju organizatori, godinu dana nakon Starog mosta otvoren je obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta. Deseta obljetnica završetka obnove mosta i stare gradske jezgre obilježena je otvaranjem suvremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana.

''Danas, 14 godina nakon otvaranja Starog mosta, u svjetlu kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture u godini koja je proglašena Europskom godinom svjetske baštine pod geslom ''Gdje prošlost susreće budućnost'' želimo se zajedno s našim sugrađanima prisjetiti najljepšeg poslijeratnog događaja u Mostaru i kreirati ljepšu budućnost našega grada'', naveli su organizatori u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close