Najava koncerta

Koncert pjevačkog društva 'Mirta' u petak u Mostaru

Mješovito pjevačko društvo "Mirta" iz Splita održat će u petak, 6. prosinca, koncert na bini ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača"
Kultura / Glazba | 05. 12. 2019. u 20:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mješovito pjevačko društvo "Mirta" iz Splita održat će u petak, 6. prosinca, koncert na bini ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, u povodu blagdana sv. Nikole.

U slučaju lošeg vremena i kiše koncert će se prebaciti u Galeriju kraljice Katarine Kosače.

Društvo "Mirta" iz Splita osnovala je 1995. godine grupa entuzijasta pjevača - amatera. Zbor danas ima 20 aktivnih članova, a njihova voditeljica je Petra Jurić, studentica Odjela za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu.

Na repertoaru zbora nalaze se duhovne skladbe glazbenih klasika, kao i djela suvremenih skladatelja, a izuzetna pažnja posvećuje se hrvatskim narodnim pjesmama, posebno onima dalmatinskog izričaja.

Od osnutka do danas zbor je imao više od 200 nastupa kako u Hrvatskoj, tako i u BiH, Sloveniji, Italiji i Crnoj Gori.

Kvalitet zbora potvrđen je 2012. godine sudjelovanjem na Festivalu pjevačkih zborova - Zagreb 2012. te osvajanjem Brončane plakete u A kategoriji i to u konkurenciji renomiranih zborova.

Zbor je snimio promotivni CD, a također su realizirane i DVD snimke svečanih koncerata povodom proslave 10. i 20. godišnjice rada te koncerta duhovne glazbe održanog u Bazilici Sv. Kuzme i Damjana u Rimu.

Koncert u Mostaru organizira se u sklopu programa "Advent by Winterville". Ulaz na koncert je slobodan, priopćili su iz Kosače.

 

Kopirati
Drag cursor here to close