Prvi koncert

Prelijep dar građanima Mostara: Božićni koncert HKD Napredak

''Nadam se da ste uživali i da smo vam srca ispunili toplinom''
Kultura / Glazba | 27. 12. 2018. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako je prigodno vrijeme darivanja i radosti HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar je darovao našem gradu jedan prelijep koncert. Ovo je prvi put da organiziramo, nadam se da će narednih godina prerasti u tradicionalne koncerte'', rekla je Monija Jarak Mikulić mezzosopranistica koja je nastupila na večerašnjem koncertu.

Naime, u franjevačkoj kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru večeras je priređen svečani božićni koncert.

''Jako nam je drago da su posjetitelji došli u ovolikom broju i nadam se da smo u ovo hladno doba utoplili njihova srca. Na programu su mogli čuti najljepše božićne skladbe kao Tiha noć, Narodi nam se...'', rekla je Jarak-Mikulić.

Foto: Bljesak.info / Božićni koncert

Na koncertu su pored Jarak-Mikulić nastupili vrhunski solisti Vedrana Šimić, sopran, Karlo Miličević, bariton te župni zbor svete Cecilije, a sve uz pratnju tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca i pod ravnanjem prof. Davora Markote.

''Nadam se da ste uživali i da smo vam srca ispunili toplinom'', zaključila je Jarak Mikulić.

Dopredsjednik HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka, istaknuo je kako su te tradicionalne pjesme pisane s radošću i dolaze ravno iz srca.

Foto: Bljesak.info / Nastup Karla Miličevića



''Pjevaju se u našem narodu božićne pjesme, a svaka od njih svjedoči da je u svakom blagdanskom božićnom običaju ugrađena duhovna dimenzija. Božić slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje, a time i ne slute da je to najveći dar što ga je Bog učinio čovjeku kad je odlučio roditi se kao ljudsko dijete. Božićno je vrijeme, vrijeme posebne radosti i milosti, stoga je Glavna podružnica HKD Napredak Mostar odlučila darovati ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama jedan ovakav koncert'', poručio je Landeka.

Inače, potporu organizaciji koncerta dali su Vlada Hercegovačko neretvanske županije i predsjednik prof. dr. Nevenko Herceg, Grad Mostar, tvrtke Meggle, Messer Energy commerce iz Mostara, Središnja uprava HKD Napredak Sarajevo,  poduzeće za grafički dizajn Objektiv iz Mostaru, tiskara Fram Ziral i franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close