Mostarsko ljeto

Koncert 'Jazz masterclass session' održan u Mostaru

''Zaista mi je drago da u Mostaru postoji jedna vrsta takvog pokreta, takve organizacije koja je u stanju da mlade ljude na neki način privuče na nešto što nije svakodnevnica i neka osnovna zadovoljstva"
Kultura / Glazba | 30. 07. 2020. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2020", sinoć je u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru upriličen koncert "Jazz masterclass session", kao rezultat jazz radionica koje navedeni centar organizira treću godinu zaredom.

Radionicu su vodili ponajbolji bh. muzičari - Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi), Atilla Aksoj (bass gitara) i Adis Sirbubalo (klavir).

"Ovo je kruna jedne stvarno lijepe suradnje s MC Pavarotti i ovim ljudima koje toliko godina poznajem. Zaista mi je drago da u Mostaru postoji jedna vrsta takvog pokreta, takve organizacije koja je u stanju da mlade ljude na neki način privuče na nešto što nije svakodnevnica i neka osnovna zadovoljstva", kazao je Šukalo.

Istaknuo je kako su kroz jazz muziku i jazz improvizaciju stekli jednu lijepu bazu za budućnost, za neke glazbenike koje će imati u Mostaru i BiH u budućnosti.

"Siguran sam da će neki od ovih mladih ljudi biti važni glazbenici. Čak jedan momak, koji već dugo godina svira gitaru i s kojim sam u kontaktu i pratim njegov razvoj, pokušao je da se ove godine upiše na Akademiju u Grazu, dakle njemu su vrata europske akademije otvorena. Mostar ima jednu jaku bazu i smatram da će kroz jedno kratko vremensko razdoblje biti jači i od Sarajeva što se tiče glazbene  scene", smatra Šukalo.

Jedan od polaznika radionice Alen Hodžić, koji živi u Švicarskoj u Lucernu, a inače je iz Prijedora, kazao je kako je stigao u Mostar samo zbog navedene radionice.

"Na radionici je bilo apsolutno super, obzirom da studiram Jazz u Švicarskoj. Jednostavno, imati priliku s ova tri iskusna i fenomenalna muzičara, biti njima u blizini i vidjeti na koji način to funkcionira s njima i kako oni to postavljaju, koji su prioriteti u funkcionalnosti u bendu u muziciranju itd. je apsoulutno nešto za što se kaže da se 'parama ne može kupiti'. Tako da ja sam ekstremno sretan i zadovoljan što sam imao priliku da dođem", ističe Hodžić.

Kaže kako nije htio propustiti ovu šansu iako je kroz studij u Švicarskoj svaki dan prolazio kroz ovakve workshopove i sl. te da je "ovo apsolutno jedna druga perspektiva kroz naše profesionalne muzičare da se neke stvari sagledaju s neke njihove strane".

U okviru "Mostarskog ljeta", u utorak, 4. kolovoza, publika će imati priliku vidjeti izložbu fotografija "Ljepote juga" autora Alana Hadžića, koja će biti upriličena u Centru za kulturu Mostar u 20.30 sati, priopćili su organizatori manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close