Noviteti

Koja nas nova glazbena izdanja očekuju u 2016.?

Kultura / Glazba | 04. 01. 2016. u 18:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godina u kojoj smo tek zakoračili bit će obilježena povratkom glazbenih legendi, poput Davida Bowija i Eltona Johna, ali i novim materijalom umjetnika mlađih generacija, piše B92. Jedan od najisčekivanijih albuma u 2016. je svakako album Davida Bowea "Blackstar".

Jedna od pjesama 25. studijskog albuma rock ikone, koji će se u prodaji naći već od 8. siječnja, predstavljena je krajem studenog. Desetominutna balada puštena je uz video clip snimljen poput kratkog filma.

Australijska pjevačica Sia objavit će 29. siječnja svoj sedmi album, "This Is Acting", čiji je jedan od naslova, "Alive", otkrila u rujnu, a drugi, "Bird Set Free", u studenom. Novi album predstavlja kompilaciju pjesama koje je pjevačica prvobitno namijenila drugima, poput "Alive" koja se trebala naći na novom albumu Adele.

Britanska pop zvijezda Elton John izdat će početkom veljače svoj 32. studijski album pod nazivom "Wonderful Crazy Night". Ako je suditi po singlu "Looking Up", koji je objavljen krajem studenog, očekuje nas 10 pjesama u klasičnom rock 'n' roll maniru.

Mjesec dana kasnije, britanski sastav Underworld, koji je svjetsku slavu stekao 1996. godine, zahvaljujući singlu "Born Slippy .NUXX" iz filma "Trainspotting", na tržište će izbaciti svoj deveti album. Novi album, sedmi po redu, 22. siječnja objavit će još jedan britanski alternativni bend. Riječ je o grupi Suede i njihovih 12 novih pjesama pod zajedničkim nazivom "Night Toughts". Album će pratiti film čiji je isječak Suede otkrio prije tri mjeseca.

Među najisčekivanijima je i album američkog repera 50 Cent, "Street King Immortal", čije je objavljivanje nekoliko puta odlagano, a sa kojeg su, od prošlog ljeta, poznate već dvije pjesme - "Get Low" i "9 Shots", prenosi B92.

Na listi noviteta u 2016. je i drugi dio albuma "Electronica" Jean-Michela Jarra. Za sad se još uvijek ne zna kada će točno "Electronica2" vidjeti svjetlost dana, ali je poznato da je na njemu pionir francuske elektronske glazbe surađivao sa Davidom Lynchom i Hansom Zimmerom.

Jedan od najavljenih albuma koji pobuđuju posebnu pažnju je i posthumni album Jeffa Buckleya "You and I". Dvadeset godina nakon smrti kalifornijskog pjevača, koji je ušao u legendu iako je za sobom ostavio samo jedan studijski album, "Grace" iz 1994., diskografska kuća Columbia records pronašla je deset do sad nepoznatih snimaka koji će se naći u prodaji od 11. ožujka.

Album sadrži prvu verziju Bucklyjevog najvećeg hita, "Grace", kao i nekoliko obrada pjesama poput "Just Like a Woman" Boba Dylana, "I Know It's Over" Smitsa i "Night Flight" Led Zeppelina, piše B92.

Kopirati
Drag cursor here to close