Birana djela baritonskoga repertoara

Karlo Milićević osvojio srca ljubitelja klasične glazbe

Karlo Milićević student je preddiplomskoga Studija glazbene umjetnosti – smjera solo pjevanja Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
Kultura / Glazba | 02. 09. 2019. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski bariton Karlo Milićević održao je večeras u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u Hrvatskomu domu hercega Stjepana Kosače, svoj završni koncert na studiju solo pjevanja, a klasi mr. art. Ademe Pljevljak-Krehić. Milićević je pred okupljenom publikom, uz glasovirsku pratnju prof. Marijane Pavlović, izveo niz solističkih arija i pjesama iz baroka, klasike i romantizma.

Na programu su se našla djela talijanskih skladatelja Bononcinija, Pergolesija i Vivaldija; pjesma Domovini i ljubavi iz pera Ivana pl. Zajca, te arija Deh vieni alla finestra iz Mozartove opere Don Giovanni. Uslijedio je Dichterliebe, najpoznatiji ciklus pjesama Roberta Schumanna, koji je uglazbio šesnaest pjesama na stihove iz Lirskoga intermezza pjesnika Heinricha Heinea. Završna skladba, popularna arija brijača Figara Largo al factotum della città, iz Rossinijeve opere Seviljski brijač popraćena je srdačnim pljeskom prisutnih slušatelja.

Foto: Bljesak.info / Završni koncert baritona Karla Milićevića

Karlo Milićević (Mostar, 1987.) kroz djetinjstvo školuje se u Zagrebu, Dubrovniku te srednjoškolsko opće i glazbeno obrazovanje završava u Mostaru. Nakon stečene titule magistar struke glazbene kulture upisuje smjer solo pjevanja na istom Studiju glazbene umjetnosti FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru kod red. prof. Nelli Manuilenko, mr. sc. Marija Krnjića, te obrazovanje zaokružuje u klasi prof. mr. art. Ademe Pljevljak-Krehić.

Foto: Bljesak.info / Završni koncert baritona Karla Milićevića

Karlo Milićević  student je preddiplomskoga Studija glazbene umjetnosti – smjera solo pjevanja Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Završni koncert baritona Karla Milićevića

Kao student ističe se na mnogo glazbenih područja, kao pjevač kroz solističke (s Mostarskim i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom, Tamburaškim orkestrima…) zborske i komorne nastupe (dugogodišnji član Akademskog zbora Pro musica, Mješoviti pjevački zbor Studija glazbene umjetnosti, Komorni pjevački ansambl Pro arte…), u klapskim sastavima, u live i studijskom izvođenju / snimanju, te kao skladatelj / aranžer vokalne glazbe, voditelj zborova i klapa... Ostvaruje međunarodnu suradnju snimanjem duhovnih zborskih napjeva za izdavačku kuću Deutsche Grammophon u Francuskoj. Debitira s likom Arslan-age na praizvedbi opere Diva autora don Dragana Filipovića u Mostaru, Dubrovniku i Zagrebu. Također, sudjeluje u koreodramskom koncertu Naracije i operacije redatelja Ivana Lea Leme u HNK Mostar. Djelatan je kao profesor glazbene kulture u osnovnim i srednjim školama, te je angažiran kao profesor solfeggia, glazbene teorije i pjevačkoga zbora u OŠ Kruševo u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close