Abraš

Kanadska trip-hop senzacije Elsiane u Mostaru

Koncert na kojem će duo promovirati treći studijski album "Death of the Artist"će se održati 13. studenog u OKC Abrašević u Mostaru.
Kultura / Glazba | 08. 11. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OKC Abrašević i Rock Svirke Agency predstavljaju trip hop, downtempo, electro bend Elsiane (Kanada). Koncert na kojem će duo promovirati treći studijski album "Death of the Artist"će se održati 13. studenog u OKC Abrašević u Mostaru.

Elsiane je kanadski bend koji čine Elsieanne Caplette i Stephane Sotto. Bend su osnovali 2000. godine u Montrealu. Sotto je talentiran, samouk i instinktivan bubnjar dok je pjevačica Caplette multi-instrumentalistica sa izvanrednim glasom i klasičnim glazbenim obrazovanjem koje je pohađala u svom rodnom gradu Limi (Peru). Zajednički senzibilitet prema žanrovima kao što su jazz, rock, elektronika i world music, kao i prema bendovima Massive Attack i Portishead, doveo je do jedinstvene kreativnosti između Caplette i Sottoa.

Video: On the Winds of Sleep - Elsiane and Rich Shapero (Rin, Tongue and Dorner)

Debi album ’Hybrid’ objavili su 2007. godine i odmah su počela pristizati priznanja iz svih dijelova svijeta. Uslijedile su sjevernoameričke turneje sa bendovima Delerium i Beast, kao i nastupi na festivalima Montreal International Jazz Festival i Toronto International Film Festival. Kolaboracije sa Olivier Dufour-om ; glazba za proslavu 400-godišnjice grada Quebec, njemačkim elektro magovima Booka Shade, kao i sa čuvenom kompanijom Cirque du Soleil, zacementirale su status dua Elsiane kao jednog od najperspektivnijih bendova koji dolaze sa sjevernoameričkog kontinenta.

2012. godine Elsiane izdaju svoj drugi album ’Mechanics of Emotion’ na kojem su predstavili novi osjećaj za svjetlost i sjenke unutar svojih dubokih i mističnih trip-hop melodija. Uslijedili su koncerti u Rusiji, Poljskoj, Gruziji, Turskoj, Češkoj, Italiji, Portugalu, Španjoskoj, Njemačkoj, Argentini i Meksiku.

Aktualni, treći studijski album ’Death of the Artist’ samostalno su izdali početkom 2017. godine i za svoje novo umjetničko djelo odmah dobili izuzetno pozitivne reakcije od svojih vjernih fanova kao i odlične ocjene od raznih glazbenih kritičara.

Ulaznice po cijeni od 10 KM u prodaji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close