''Toma''

Joksimović objavio pjesmu ''Ponoć'' iz filma o legendarnom pjevaču narodne muzike

Pjesmu "Ponoć" otpjevali su je Aco Pejović i Suzana Branković.
Kultura / Glazba | 14. 09. 2021. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Objavljena pjesma ''Ponoć'' iz filma o legendarnom pjevaču narodne muzike

Željko Joksimović je objavio pjesmu "Ponoć" iz filma "Toma" redatelja Dragana Bjelogrlića, koji govori o životu legendarnog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića.

Video: PONOC - PESMA IZ FILMA "TOMA" - OFFICIAL VIDEO

Pjesmu "Ponoć"  otpjevali su je Aco Pejović i Suzana Branković. Joksimović je napisao tekst i muziku u saradnji s Mimom Tozovac, suprugom preminulog Predraga Živkovića Tozovca.

"Kada sam počeo da komponiram, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao tko bi mogao da napiše ostatak teksta. I u tom trenutku na pamet mi je pao samo Tozovac, imajući u vidu to da je on pisao i za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata, usred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pjesmu, baš onako kako vjerujem da bi je donio i sam Toma", naveo je.

Film i pjesma odaju počast ljudima kao što su bili Toma i Tozovac.

Video: TOMA (2021)

Film "Toma" je impresionistički portret Tome Zdravkovića, koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirirale prilikom stavranja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Svjetsku premijeru imao je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak i Mirjana Karanović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close