Festival dječje pjesme

Izvođači iz BiH i regije na 'Lino-Festu 2019'

Festival je organiziran u kreativnoj produkciji Udruge za promociju i kulturne djelatnosti 'Libertas' Sarajevo, izvršni organizator je Udruga 'Facultas za prosperitet mladih', a idejni tvorac festivala (2003.) je Marijo Pejić.
Kultura / Glazba | 31. 05. 2019. u 15:29 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Festival dječje pjesme

Šesnaest izvođača iz Bosne i Hercegovine i regije nastupit će u natjecateljskom dijelu Festivala dječje pjesme 'Lino-Fest 2019' koji će biti održan 8. lipnja u Sarajevu. Oni će izvesti nove autorske dječje skladbe eminentnih autora, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine 'Bellarte' i plesne škole 'AP' iz Sarajeva. 

U revijalnom programu nastupit će zbor za mlade 'Suncokreti' iz Sarajeva pod vodstvom Nedžada Merdžanovića i Alme Karić, djeca iz vrtića 'Mašin svijet' iz Istočnog Sarajeva, te zbor 'Princess krofne' iz Sarajeva pod vodstvom Zlatana Bostandžića. Revijalni program bit će upotpunjen druženjem s medvjedićem Linom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima. 

Festival je organiziran u kreativnoj produkciji Udruge za promociju i kulturne djelatnosti 'Libertas' Sarajevo, izvršni organizator je Udruga 'Facultas za prosperitet mladih', a idejni tvorac festivala (2003.) je Marijo Pejić. 

Redatelj i scenograf festivala je Adnan Đindo, koreografiju potpisuje Dajana Popović, a scenarij Ivana Krstanović. Voditelji programa su glumci Elmir Krivalić i Olivera Blažević, navodi organizator. 

Osim zabavno-glazbenog dijela u kojem se izvode nove autorske skladbe za djecu, taj festival ima edukativni i baletni dio. 

Tema 17. Festivala dječje pjesme 'Lino-Fest 2019' je 'Zabavna matematika'. Po riječima članice Organizacijskog tima 'Lino-Festa 2019' Ivane Krstanović ta manifestacija za djecu postala je tradicionalna u Sarajevu, a svake godine okupi veliki broj talentirane djece koji uz pjesmu i druženje prenose značajne poruke vršnjacima. 

Kako je kazala, voditelji će na ovogodišnjem festivalu, na jednostavan i nesvakidašnji način mališanima približiti matematiku, pokazati im veselu, zabavnu, kreativnu i poučnu stranu matematike te ih informirati o velikim imenima iz svijeta matematike. 

Redatelj i scenograf Festivala Adnan Đindo najavio je da će se, u skladu s temom, na Festivalu služiti simbolima, operativnim radnjama, brojevima i retro prikazom školskih učionica radi romantičnije scene i 'utopljavanja' prikaza koji bi trebao biti prirodniji za dječje oko i pažnju, priopćeno je iz Udruge 'Libertas'.

Kopirati
Drag cursor here to close