Flauta i klavir

Izvedba sestara iz BiH na odjavnoj špici "Simpsonovih"

Jedno jutro sestra je dobila mail od direktora muzičkog odjela u 'Walt Disneyju/FOX-u', gdje su je pitali za dozvolu da iskoriste izvedbu u jednoj od budućih epizoda.
Kultura / Glazba | 10. 12. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sestre Piknjač, Ariana i Ella, koje žive u Sarajevu, redovno snimaju covere poznatih glazbenih numera, a jedna od novijih koju su predstavile brojnim pratiteljima je i tema animirane serije "The Simpsons". Njihova obrada je oduševila autore serije te je iskorištena u odjavnoj špici jedne od epizoda.

"Ella i ja smo ovu obradu, kao i svaku drugu, objavile na YouTube kanalu i Instagramu. Jako smo se iznenadile kada je naš cover postao viralan na kanalu YouTube, gdje trenutno ima više od 2,7 miliona pregleda. Jedno jutro sam dobila mail od direktora muzičkog odjela u 'Walt Disneyju/FOX-u', gdje su me pitali za dozvolu da iskoriste našu izvedbu u jednoj od budućih epizoda. Također su mi rekli da su producenti 'The Simpsons' pronašli naš video na YouTubeu i bili su oduševljeni", rekla je Ariana Piknjač za "Nezavisne", koja je u svijetu muzike poznata kao Ariana Flute.

Video: The Simpsons

Ova talentovana umjetnica dodaje da su ona i sestra Ella bile veoma srećne i počašćene što se njihova izvedba pojavila u jednoj takvoj svjetski popularnoj seriji koja postoji još od 1989. godine i traje dan-danas.

"Osjećamo se još kao da je sve ovo san. Prvenstveno smo morale da aranžiramo poznatu melodiju 'The Simpsons theme' za flautu i klavir i da prilagodimo notni tekst mogućnostima instrumenta. Neki su fragmenti bili malo teži za vježbanje, ali ako se skale i tehničke vježbe redovno vježbaju, izvodivo je. Snimile smo za pola sata, ali smo aranžirale i vježbale nekoliko dana prije toga", istakla je Ariana.

Obrada odjavne špice serije "The Simpsons" nije jedina obrada koju su sestre zajednički snimile jer slične obrade objavljuju još od 2016. godine na društvenim mrežama.

Video: Michael Jackson - Smooth Criminal cover

"Moj se profil kasnije više usmjerio ka obradama od 2019. godine, gdje sam osjetila da mnogo uživam u tom kreativnom postupku aranžiranja poznatih melodija za flautu, a kada sviram s Ellom - za flautu i klavir. Najviše uživam dok sviram sa svojom sestrom, koja je vrlo vješta za klavirom. Odlično funkcioniramo kao sestre, prijateljice i glazbenice. Naše energije se jako dobro slažu i mislim da to publika osjeti i cijeni", istaknula je Ariana.

Umjetnica dodaje da postoje i planovi za stvaranje autorskih numera, te da će se ti planovi u budućnosti ostvariti i da se mnogo raduju takvom projektu.

"Planovi za neku skoriju budućnost su da nastavimo ovim putem: da snimamo obrade pjesama, kompozicija i da iste dijelimo s ostatkom svijeta. Neki od mojih planova osim snimanja jesu i da podučavam djecu i odrasle osobe širom svijeta putem raznih masterclass časova, individualne nastave i slično. Pored nastupa, uživamo da radimo sa djecom. Radimo u našoj muzičkoj školi 'Mali Mozart' već nekoliko godina i to nam predstavlja veliko zadovoljstvo i čini nas sretnim radeći s djecom", zaključila je Ariana Piknjač.

Kopirati
Drag cursor here to close