Jajce

Izložba i koncert za kraj Hrvatskog proljeća Središnje Bosne 2019

U Jajcu je organizirana izložba "Proljetni salon" te koncert "Hrvojev grad".
Kultura / Glazba | 15. 06. 2019. u 15:19 Tekst: Ella Bojčetić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Jajcu je sinoć održana svečana završnica Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. Organizirana je izložba "Proljetni salon" te koncert "Hrvojev grad". Riječ o kulturno-umjetničkom festivalu Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ove godine posjetilo je Kreševo, Kiseljak, Fojnicu, Busovaču, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Uskoplje, Bugojno, Jajce i Dobretiće. Uz to, proljeće je održano u gradu Zenica i Žepče te po prvi puta u trajanju festivala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine - u Sarajevu.

Foto: Sandro Nuhanović  / Završnica kulturno-umjetničkog festivala u Jajcu

Sinoćnji program i svečana završnica započela je izložbom Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH pod nazivom ''Proljetni salon'' u Domu Kulture koju su moderirali mr. Megi Kunštek, prof. Ana Šimić i prof. Boris Ladan.

Nakon izložbe su predstavnici OO HDZ BiH Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega je uslijedio svečani koncert na platou ispred Katakombi.

Foto: Sandro Nuhanović  / Završnica kulturno-umjetničkog festivala u Jajcu

U uvodnom dijelu programa nazočne su pozdravili:  predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Jajce Ella Bojčetić, predsjednik OO HDZ BiH Jajce i predsjedatelj OV-a Jajce Ivo Šimunović i predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.“

U ugodnoj lipanjskoj večeri na otvorenom, publika je uživala u minutama koje su pripremili VS ''Ivančice i prijatelji'' iz Busovače, Apparenza Acoustic Band iz Novog Travnika i jajački KUD ''Prijatelji''. Za organizaciju ovog programa zaslužni su udruga UZOR, udruga KLIK, udruga mladih Hrvoje Vukčić Hrvatinić Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB.

Publiku su kroz program vodili Marcela Bojčetić i Robert Tokić.

Foto: Sandro Nuhanović  / Završnica kulturno-umjetničkog festivala u Jajcu
Kopirati
Drag cursor here to close