Nagovara soko razvigora

Ivan Milinković oduševio publiku novom pjesmom

Pjesma ''Nagovara soko razvigora'', pored veoma neobičnog naziva, kroz ekranizaciju donosi divne pejzaže sa Tare, podsjeća na izvornu pjesmu, čuva tradiciju.
Kultura / Glazba | 26. 12. 2019. u 08:48 Bljesak.info
IVAN MILINKOVIC - NAGOVARA SOKO RAZVIGORA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Milinković, kako pokazuju reakcije publike, oduševljava svojim novim samostalnim pjesmama.

Posle tri različite pjesme, koje je publika više nego odlično prihvatila, publici ovih dana predstavlja dvije u kojima njeguje tradiciju i izvorne vrijednosti.

Pjesma ''Nagovara soko razvigora'', pored veoma neobičnog naziva, kroz ekranizaciju donosi divne pejzaže sa Tare, podsjeća na izvornu pjesmu, čuva tradiciju. Glazbu za ovu pjesmu uradio je Dragan Nikolić, na tekst Ivana Karaklića, dok je za aranžman zadužen Predrag  Stojković.

''Imam pjesmu po sadržaju i tipu vrlo rijetku , mislim da je jedinstvena, u svakom smislu . Želio sam da u mom novom repertoaru imam pjesmu koja sadržajem i stilski podsjeća na izvornu,  ali koja je obrađena aranžmanski tako da može da bude vrlo referentna kao pjesma, kvalitetom i zvukom i koja bi se rado slušala i van granica naše zemlje . Pošto je ljubav kao tema uvijek prisutna, ovdje se ona metaforički opisuje kroz odnos sokola i njegove breze, tako da soko moli vjetar razvigorac da mu pomogne kako bi njegova breza posle zime promrzla ponovo olistala i zablistala u punom sjaju i koja bi ga primila među svoje grane da odmara od letova koji su impresivni i visoki ! Iz tog razloga sam izabrao ljepoticu Taru, koja nudi svoju ljepotu, koja se sama slika i nameće ! U umjetničkom smislu je to personifikacija ljubavi mladića i djevojke ! Kako god tko tumačio,  mislim da smo uradili dobar posao ovom numerom i da će trajati ! Na kraju , publika će reći svoje'', dodao je Milinković u službenom priopćenju za medije povodom snimanja ove pjesme.

Za par dana,  u potpuno novom ruhu, bit će predstavljena i makedonska izvorna pjesma ''Jano mori'', koju će publika imati prilike da čuje u nedjelju 29. prosinca na TV Prva od 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close