20. po redu

Igrom i pjesmom folkloraša počelo ''Bugojansko proljeće''

Ceremoniji otvaranja manifestacije prethodio je defile učesnika kroz grad, a na značaj njenog održavanja ukazao je direktor ove javne ustanove Mirza Idrizović.
Kultura / Glazba | 14. 04. 2018. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom Gradskog folklornog ansambla ''Bugojno'' u Pozorišnoj dvorani Kulturno-sportskog centra u tome gradu, počelo je 20. po redu ''Bugojansko proljeće''.

Ceremoniji otvaranja manifestacije prethodio je defile sudionika kroz grad, a na značaj njenog održavanja ukazao je direktor ove javne ustanove Mirza Idrizović.

''I ovogodišnje ''Bugojansko proljeće'' obilovat će kvalitetnim programom, u kojem svako može pronaći nešto za sebe. Mislim da je ovo najznačajniji kulturni događaj u Bugojnu, ako se uzme u obzir koliko mladih ljudi prodefiluje kroz Kulturno-sportski centar'', kazao je.

Video: Bugojansko proljeće

Zahvalio je svima koji pomažu rad KSC-a Bugojno, istakavši posebno doprinos Općine Bugojno i potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović.

Riječima kako s  ''Bugojanskim proljećem'' počinje i obilježavanje 20. svibnja, Dana općine Bugojno, manifestaciju je otvorio bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

On je pozvao građane Bugojna da prate i uživaju u predstojećim kulturnim sadržajima, koji će biti realizirani u organizaciji Kulturno-sportskog centra.

Kopirati
Drag cursor here to close