''Oj kamenu, rodni moj''

Hrvatski folklor u Neumu

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.
Kultura / Glazba | 12. 08. 2019. u 14:08 Bljesak.info
Kopirati

Dvanaesta večer hrvatskog folklora Neum održat će se u subotu, 17. Kolovoza, s početkom u 20,30 sati na sunčanoj obali hotela Zenit.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečani defile sudionika manifestacije započinje u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa, priopćeno je iz Općine Neum.

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Tako će publika imati priliku uživati u nastupu domaćina HKUD ''Lindžo'' Neum, ženskog vokalnog sastava ''Ivančice'' s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD ''Sveti Marko'' Vionica iz Čitluka, FA ''Međimurje'' iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD ''Luke'' iz Višića, KUD ''Rudine'' iz župe Vidoši iz Livna, FA ''Lisinski'' iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.

Večer hrvatskog folklora ''Oj kamenu rodni moj'' kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u mjesecu kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe -  Gospe od Zdravlja.

Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.   

Organizator svečanosti je HKUD Lindžo Neum, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Iz organizacije pozivaju sve ljubitelje narodnih običaja da svojim prisustvom obogate ovu večer folklora, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati