''Oj kamenu, rodni moj''

Hrvatski folklor u Neumu

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.
Kultura / Glazba | 12. 08. 2019. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaesta večer hrvatskog folklora Neum održat će se u subotu, 17. Kolovoza, s početkom u 20,30 sati na sunčanoj obali hotela Zenit.

Svečani defile sudionika manifestacije započinje u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa, priopćeno je iz Općine Neum.

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Tako će publika imati priliku uživati u nastupu domaćina HKUD ''Lindžo'' Neum, ženskog vokalnog sastava ''Ivančice'' s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD ''Sveti Marko'' Vionica iz Čitluka, FA ''Međimurje'' iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD ''Luke'' iz Višića, KUD ''Rudine'' iz župe Vidoši iz Livna, FA ''Lisinski'' iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.

Večer hrvatskog folklora ''Oj kamenu rodni moj'' kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u mjesecu kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe -  Gospe od Zdravlja.

Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.   

Organizator svečanosti je HKUD Lindžo Neum, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Iz organizacije pozivaju sve ljubitelje narodnih običaja da svojim prisustvom obogate ovu večer folklora, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close