Božićni koncert

Hrvatska glazba Mostar poklanja publici koncert božićnih pjesama

Ulaz je, kao i na svim dosadašnjim koncertima, slobodan.
Kultura / Glazba | 16. 12. 2019. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni božićni koncert Hrvatske glazbe Mostar održat će se u petak, 20. prosinca, od 19:00 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

''Naša tradicija, naš božićni koncert je kao šećer na kraju. Kraj godine i najljepše doba godine uvijek završimo poklanjajući publici koncert veselih božićnih pjesama. Ove godine dosta drugačiji repertoar se našao na ovom koncertu, više truda i rada je uloženo, za skupljanje nota, osmišljavanje aranžmana i vježbanje, nadamo se da će se svima koji dođu svidjeti'', rekla je Mihaela Milić, članica Hrvatske glazbe Mostar.

Kao solisti nastupit će Gordana Krezo i Ivan Sušac, a i ovaj put koncert je pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze. Gost večeri je mladi i perspektivni jazz band iz Mostara Smooth Groove.

''Ovo je naša godina, godina kada slavimo 130. rođendan. Božićni koncert će biti četvrti koncert koji smo dali svojoj publici ove godine. Poslije svakog koncerta dojmovi su bili sve bolji i bolji, nadam se da će tako biti i ovoga puta. Zato dođite poslušati još jednom tradicionalni božićni koncert najstarijeg puhačkog orkestra u Bosni i Hercegovini. Budite dio našeg veselja u petak, 20. prosinca u Galeriji kraljice Katarine Kosače, nećete požaliti. Također, ovo nije zadnji koncert u ovoj godini. Naime, ove godine smo ostvarili suradnju s katedralnim zborom 'Marija' s kojima ćemo održati koncert iza Božića, ali o tome ćemo više reći na ovome koncertu'', rekao je Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar.

Koncert su podržali: Grad Mostar, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i Fondacija za glazbene, scenske i likovne umjetnosti.

Ulaz je, kao i na svim dosadašnjim koncertima, slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close