Folklorna večer

Hrvati iz Chicaga nastupat će u Ljubuškom

Iste večeri upriličit će se i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca
Kultura / Glazba | 10. 07. 2018. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Folklorno društvo Hrvatska loza

''Kulturno-športski centar'' Ljubuški, Općine Ljubuški i Hrvatska matica iseljenika organiziraju u subotu 14. srpnja 2018. godine, s početkom u 20.30 sati, u Parku hrvatskih banova, upriličit će se foklorna večer na kojoj će nastupiti tamburaško-plesna skupina ''Hrvatska loza'' iz Chicaga, HKUD ''Studenčica'' iz Studenaca te ''Drim Tim Babe'' i Ćipa.

Iste večeri u Parku hrvatskih banova, s početkom u 19 sati, u organizaciji JU ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški, odjela Knjižnice Ljubuški, upriličit će se i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca, čime će se foklorna večer dodatno obogatiti, priopćeno je iz Knjižnice.

Podsjećamo, u okviru europske turneje, tamburaško-plesna skupina "Hrvatska loza"  nastupit će u 15 gradova i pet zemalja. Uz podršku Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu, ''Hrvatska loza'' desetljećima njeguje pjesmu i ples iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine s ciljem očuvanja bogate kulturne baštine,  hrvatskim običaja, folklornim plesom i glazbom. Izvođači su djeca i mladi koji u sklopu "Hrvatske loze" nastupaju na području Chicagoland-a, SAD-a i Kanade, a nastupali su i u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close