Novi Sad

Guns 'n' Roses zatvorili Exit

Kultura / Glazba | 16. 07. 2012. u 07:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni kalifornijski 'odmetnici' svoj nastup počeli su pjesmama "Chinese Democracy", "Welcome to The Jungle" i "It''s So Easy", da bi hitovima 'Sweet Child Of Mine', 'November Rain', 'Paradise City', 'Don''t Cry', 'Knockin' on Heaven''s Door', koji predstavljaju prave rock himne, potpuno u trans bacilli svih 30 000 posjetitelja.

Svi koji su došli da čuju, vide i pozdrave rockere koji su svjetsku slavu stekli sredinom osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, mogu reći da su prisustvovali istinskom spektaklu priređenom od strane grupe koja je u travnju mjesecu postala 'stanovnik' kuće slavnih.

Ono po čemu će koncert Guns'n' Roses na Petrovaradinskoj tvrđavi ostati upamćen je činjenica da je glavna festivalska bina prvi put u povijesti Exita promijenjena zbog nekog izvođača. Šest ogromnih šlepera u nedjelju rano ujutro je dopremilo tone i tone opreme pa je tijekom dana nikla ogromna bina sa koje su zvijezde završne večeri Exita "pržile" više od dva sata na oduševljenje brojnih fanova.

Bolji uvod za koncert čuvenih Gunsa nije mogao biti od nastupa Partibrejkersa koji su potvrdili da s pravom nose etiketu najutjecajnijeg rock 'n' roll benda na ovim prostorima, iako je početak njihovog nastupa ispratilo jedva par tisuća fanova... Hitovi 'Kreni prema meni', “'Da li se još volimo', 'Mesečeva kći', 'Hipnotisana gomila'... učinili su da atmosfera u publici dostigne točku usijanja.

Na glavnoj bini su oko 21 sat nastupili i Australijanci Wolmother, a publika je najbolje reagirala na njihov singl "Woman", koji im je 2007. godine donio prvu Grammy nagradu za najbolje hard rock izvođenje. Ovogodissnji EXIT zabilježio je posjetu od više od 30 000 ljubitelja glazbe i zabave dnevno, a tijekom četiri dana oni su imali prilike da čuju oko 400 izvođača i posjete prateće programe kao što su tribine, performansi, projekcije filmova, a organiziran je i maskenbal.

Kopirati
Drag cursor here to close