MC Pavarotti

Glazbene sedamdesete u Mostaru

Mostar rock school zasvirao je '70-e
Kultura / Glazba | 14. 12. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazba sedamdesetih u četvrtak navečer 'okupirala' je Mostar.

Naime, u Muzičkom centru Pavarotti, Mostar Rock School predstavio je drugi po redu programski koncert u sklopu školske 2018/2019. godine.

Ovo je već sada sedma školska godina od nastanka Rock škole Mostar.

Foto:Bljesak.info / "Session bands" program

Programski koncerti prezentiraju rezultate "Session bands" programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadate teme i u zadatom vremenskom okviru ili žanru. Iz kruga u krug stvaraju se nove bend formacije koje rade na novim zadacima, tako da svaki programski koncert donosi nešto novo.

U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz "Session bands" program formira se preko 50 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka.

Foto:Bljesak.info / "Session bands" program

U četvrtak su se predstavili rezultati drugog tematskog 40-dnevnog ciklusa u kojem je sudjelovalo 74 izvođača i autora.

Foto:Bljesak.info / "Session bands" program

Ovaj ciklus glazbenih sedamdesetih upravo ima za cilj prenijeti na mlade polaznike Rock škole energiju početka razvoja moderne glazbe, dok se publika mogla prisjetiti izvrsnih melodičnih kreacija tog vremena. Izvodile su se obrade hitova nastalih u tom vremenskom periodu, ali i autorska djela.

Foto: Bljesak.info / "Session bands" program

Najbolji autorski uradak/izvedba u konačnici će biti nagrađen snimanjem u DK studiju Rock škole, tako da koncert ima i kompetitivni aspekt. Jezgrene aktivnosti Rock škole podržava Kraljevina veleposlanstva Norveške, SIDA - veleposlanstvo Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i Grad Mostar.

Foto:Bljesak.info / "Session bands" program
Kopirati
Drag cursor here to close