Beyond Rock

Glazbena elita na čelu s Tom Newmanom snima album u Mostaru

Veličinu ovog svjetski poznatog producenta možemo vidjeti po njegovoj izuzetnoj karijeri koja govori za njega. Producirao je legendarni album Tubular Bells te je jedan od osnivača čuvene diskografske kompanije Virgin Records.
Kultura / Glazba | 16. 11. 2017. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenih producenataTom Newman trenutno se nalazi u Mostaru gdje radi na novom albumu Emira Hota, poznatog gitariste koji je dugo živio i nastupao u Londonu, a sada u Muzičkom centru Pavarotti snima svoj drugi solistički album pod imenom "Beyond Rock".

Newman je producirao legendarni album Tubular Bells te je jedan od osnivača čuvene diskografske kompanije Virgin Records.

"Bio sam jako nervozan povodom dolaska u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu zato što su jako čudna mišljenja o ovoj regiji zbog nekih stvari iz prošlosti, ali ostao sam iznenađen. Mostar je prelijepo mjesto, oduševljen sam. Kad bih brzo mogao naučiti jezik, kupio bih kuću ovdje", kazao je Newman.

Na upit Milija Tire, što misli o Studiu A, muzičkog centra Pavarotti, Tom Newman kazao je kako je Studio A veličanstven i da je zvuk sjajan.

"Ovo je jedan od najboljih studija u kojima sam radio. Atmosfera je tako opuštena, i mislim da je ovo jedini studio gdje možete da pijete kavu, popijete pivo ili zapalite cigaru" kazao je Newman, dodajući da ni Beatlesi nisu snimali u boljem albumu, te da se u Studiu A mogu snimati podjednako dobri albumi.

Muzički album dokument je jednog vremena, jedne grupe, jedan detalj koji ostane zapisan na cd, vinilu, a to mnogo znači jednom autoru.

Emir Hot obratio se novinarima osvrćući se na svoju dugu karijeru u kojoj je nakupio mnogo dobrog materijala.

"U mojoj karijeri koja traje preko 20 godina, ovo je osmi album po redu, a drugi solistički. Došlo je vrijeme da se skupljeni materijal zabilježi. Ljudi koji su dovedeni da rade na albumu su pomno birani, te su sve redom svjetski glazbenici. Izabrani su jer se pazi na svaki detalj" kazao je Emir Hot.

"Ne radimo industrijsku produkciju, dali smo sve od sebe da istresemo svu energiju koja nam se nakupila," dodao je Emir.

Neki od svjetskih poznatih glazbenika koji će se naći na albumu su Dino Fiorenza, koji je svirao sa Slashom, Zack Wildeom, Paul Gilbertom i ostalim poznatim glazbenicima, Sergej Škofljanec, slovenski pjevač iz grupe San Diego koji je ovih dana 'razarao' studio svojim glasom, Ivuša Gojan, bivši bubnjar grupe Silente, te Maestro Mistheria klavijaturist poznat po Vivaldi metal projectu na kojem je sudjelovao i Emir Hot.

"Ovo što mi radimo je organski, ne oslanjamo se na tehnologiju. Tematika albuma je i protiv sistema ali i ljubavna, čitav sataraš današnjeg okruženja s našom ekspresijom ljutnje i dlake radosti" kazao je Emir, dodajući da želi da napravi nešto korisno, kvalitetno, što će ostati generacijama koje dolaze iza.

Poslije snimanja albuma planirano je snimanje dva spota i turneja koja bi trebala početi u ljeto iduće godine.Album će po završetku biti dostupan, besplatno preko interneta, dok će jedan dio biti odrađen u CD-ovima i pločama za ljubitelje i kolekcionare.

 

Kopirati
Drag cursor here to close