Uskrsni koncert

Glazbena čestitka Mostarcima

Poznate uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora izvedene su na Uskrsni ponedjeljak na koncertu u mostarskoj katedrali.
Kultura / Glazba | 02. 04. 2018. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznate uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora izvedene su na Uskrsni ponedjeljak na koncertu Simfonijskog orkestra iz Mostara i Katedralnog mješovitog zbora "Marija" u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve.

Koncert je otvorila i okupljene pozdravila prof. Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra.

Foto: Bljesak.info / Uskrsni koncert 

Na repertoaru su bile pučke uskrsne popijevke, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja: R. Lowrya, A. Igreca, B. Antonića, Lj. Kuntarića, W. A. Mozarta, G. Caccinia i K. Wojtyle. Ukupno 14 skladba, 7 solističkih i 7 zborskih.

Na koncertu su nastupili mostarska umjetnica i dugogodišnja stipendistica Hrvatskog kulturnog društva Napredak mezzosopranistica Monija Jarak, student Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, bariton Hrvoje Merdžo, solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora "Marija", koji vodi profesor crkvene glazbe don Niko
Luburić, te tenor Željko Drljo.

Izvedbom je ravnao mostarski glazbenik, skladatelj i aranžer Damir Bunoza.

Mostarska stolna crkva bila je ispunjena i velikim brojem drugih posjetitelja. Na kraju koncerta riječi zahvale, u ime organizatora koncerta, sponzorima koncerta i svim nazočnima, uputio je don Niko Luburić.

Kopirati
Drag cursor here to close